Manşetler

Samsung ve Vlingo S Voice için Galaxy S III dışından gelen istekleri engellemeye başladı

Samsung Galaxy S III’ün dikkat çekici özellikleri arasında yer alan S Voice uygulaması da tıpkı Galaxy S III’e özel olduğu söylenen Flipboard uygulaması gibi internete sızmıştı. Bu sayede Samsung’un kişisel sesli asistanını Android Ice Cream Sandwich’in en son sürümüyle çalışan telefon taşıyan herkes kullanma şansına sahip olmuştu. Görünen o ki, Samsung bu tarz kullanımlardan hoşnut değil ve bu cihazlar üzerinden gerçekleştirilen gayri resmi erişimleri engellemeye başladı.

Geçen hafta sonu yayınlanan APK dosyası sayesinde Android cihazlarında iPhone 4S’teki Siri’nin sunduğunun benzeri işlevleri kullanmak mümkün hâle gelmişti, tabii ki Samsung’un S Voice uygulaması aracılığıyla. Kullanıcılar “Hi Galaxy” diyerek telefonu uyandırıyor ve sonrasında arama yapmak veya hava durumu tahmini almak gibi işlevler için telefona sesleniyordu.

Ne var ki, Galaxy S III dışında kalan tüm Android kullanıcılarının sürdüğü serbest S Voice deneyimi kısa sürdü. S Voice’a dışarıdan gelen gayri resmi istekler esas sağlayıcı olan Vlingo tarafından sunucu taraflı olacak şekilde engellemeye başladı. Yani, Galaxy S III dışında bir cihazla S-Voice servisini kullanmaya kalkışanlar ağ hatası mesajıyla karşılaşıyor. XDA-Developers forum üyelerinin belirttiğine göre ses verisi Vlingo’nun sunucularına gönderilmeye devam ediyor, ancak istekler gerçekleştirilmiyor.

Sunucuya gönderilen veri dizinleri içinde hangi cihazın sunucuya erişmeye çalıştığına dair bilgiler de var. Bu sayede Vlingo erişmeye çalışan cihazın Galaxy S III olmadığını anlayıp onu kolaylıkla engelleyebiliyor. Tabii ki, gönderilen veri dizinleri içindeki cihaz kimlik bilgileriyle oynayıp bu kısıtlamanın etrafından dolaşmak mümkün. S Voice servisini rahatça, herhangi bir hileye gerek olmadan kullanmak isteyenlerin gelecek haftadan itibaren yurtdışında piyasaya çıkmaya başlayacak Galaxy S III’ü beklemeleri gerekiyor.

İlgili – The Next Web

İLGİLİ HABERLER