Teknoloji

Samsung ve Samsonite akıllı bavul geliştirmek için güçlerini birleştiriyor

bavul-040515

Samsung ve Samsonite’ın GPS aracılığıyla takip edilebilecek bir akıllı bavul üretmek amacıyla işbirliğine gitti. The Daily Mail gazetesinin haberine göre, akıllı bavulun sahipleri bavullarının uçağa yüklenip yüklenmediğinden veya bagaj teslim alanına gelip gelmediğinden haberdar olabilecek. Bavulun sahibinden belli bir uzaklıktayken açılması durumunda da bavul sahibinin akıllı telefonuna bir uyarı gönderilecek. Samsung ve Samsonite arasındaki işbirliğinin meyvesini ne zaman vereceği henüz bilinmiyor, ancak “akıllı bavul” konsepti şimdiden başka şirketler tarafından uygulamaya alınmış durumda. Bu şirketlerden biri olan Bluesmart, geçtiğimiz yıl akıllı bavulu için Indiegogo aracılığıyla 2 milyon doları aşkın kaynak sağlamıştı.

Samsonite CEO’su Ramesh Tainwala, akıllı bir bavulun konum paylaşımından çok daha fazlasını yapması gerektiğini belirtti. Bavulun sahibiyle iletişim içinde olmasının önemini vurgulayan Tainwala, Samsung ile süslü bir oyuncaktan fazlasını üretmek için işbirliğine gittiklerini dile getirdi. Samsonite olarak kendi kendine hareket eden bavullar üzerinde de çalıştıklarını söyleyen CEO, ellerindeki mevcut teknolojinin çok hantal olduğunu ve bavulun neredeyse üçte birini kapladığını sözlerine ekledi.

Havaalanlarında check-in bankosuna teslim edilmesi gerekmeyen akıllı bavullar hazırlamak da Samsonite’ın planları arasında yer alıyor. Böylelikle yolcuların bagaj tesliminde uzun süre beklemesinin önüne geçilmesi planlanıyor. Emirates ve Lufthansa’nın konuya ilişkin çalışmaları bulunduğunu söyleyen Ramesh Tainwala, “Bavulların bağlı olmaması için herhangi bir sebep bulunmuyor. Eğer yolcular havayolu şirketleriyle iletişime geçebiliyorsa bavullar da geçebilir.” sözlerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER