Teknoloji

Samsung ve Qualcomm Kablosuz Güç Birliğini oluşturdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung ve Qualcomm kablosuz güç teknolojisini kitlelerle buluşturmak için güçlerini birleştirdi. Her iki şirketin oluşturduğu Kablosuz Güç Birliği oluşumu kablosuz güç teknolojisini tüm dünyaya anlatma, bunun yanı sıra bu teknolojiyi kullanan yeni cihazları geliştirme misyonunu üstlenecek.

Samsung ve Qualcomm’un öncülüğünü yaptığı bu birliğin çatısı altında Powermat, SK Telecom ve Ever Win Industries gibi şirketler de yer alıyor. Grup, kablosuz güç teknolojilerinin daha da gelişmesi için çalışacak. Bu teknolojinin potansiyeli arasında farklı materyaller aracılığıyla şarj işlemini gerçekleştirmek, bunun yanı sıra Bluetooth kulaklık gibi cihazlar bir akıllı telefon veya tablet ile eşlenmişken aynı zamanda şarj etmek de bulunuyor.

Oluşum genel tüketici elektroniği, otomobil veya mobilya üreticilerinin de katılımını bekliyor. IMS Research tarafından yapılan araştırmaya göre kablosuz güç cihazlarının 2015 yılındaki sevkiyat rakamı 100 milyona ulaşacak. Görünen o ki, gelecekte birbirine dolanmış kablolardan kurtulmamız kuvvetle muhtemel.

İlgili – Slashgear

İLGİLİ HABERLER