Teknoloji

Samsung ve Motorola’nın orta segment Android telefonları yolda

samsung-galaxy-grand-3-gfxbench-081114

Üst segment cihazlar daha fazla dikkat çekiyor olabilir, ancak şirketlerin esas kâr ettiği ve çoğu kullanıcının ilgi gösterdiği alan giriş ve orta segment akıllı telefon ve tabletler oluyor. Hem Motorola hem de Samsung orta segmente en fazla önem veren şirketler arasında yer alıyor. Türkiye, Hindistan, Çin gibi gelişmekte olan pazarlarda giriş ve orta segment cihazların büyük ilgi gördüğü gerçek ve şirketler bu pastadan pay kapmak için yeni cihazlar üzerinde çalışıyor. Bu iki şirketin de yeni ürünler için hazırlık yaptıkları benchmark testleri sayesinde ortaya çıkıyor.

GFXBench testine göre Samsung Galaxy Grand’in yeni bir iterasyonu yolda. 5.5 inç ekran, 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, Adreno 306 GPU ve 1.5 GB RAM gibi başlıca teknik özelliklere sahip olduğu görünen bu cihazın arkasında 13 megapiksel, önünde de 5 megapiksel kameranın bulunduğundan bahsediliyor. Ayrıca cihazda 12 GB’lık bir dahili saklama alanı kullanıcıları bekliyor.

motorola-gfxbench-081114

Motorola da gizemli bir cihazın testlerini gerçekleştiriyor. Yine GFXBench’te verilen bilgilere göre, bu cihaz 1.2 GHz Snapdragon 410 yongaset, 1 GB RAM, Android KitKat gibi başlıca özelliklere sahip olacak. Muhtemelen Moto G veya Moto E gibi cihazların yeni versiyonu geliyor.

Bu iki cihaz da tüketicileri çok fazla heyecanlandıracak ürünler gibi görünmüyor. Ancak gelişmekte olan pazarlarda kullanıcıların en fazla ilgi göstereceği cihazlar arasında yer alabilirler. Resmi duyuruların birkaç hafta içinde yapılmasını bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER