Teknoloji

Samsung ve LG’nin 1080p ekranlı telefonları 2013’ün ilk yarısında gelecek

Güney Koreli MK News gazetesinin sektördeki kaynaklarına dayanarak verdiği habere göre Samsung ve LG yeni Full HD ekranlı akıllı telefonlarını gelecek yılın ilk yarısında piyasaya sürmeye başlıyor. 1080p görüntü paneli barındıran akıllı telefon prototipleri birkaç ay önce çeşitli fuarlar aracılığıyla boy göstermeye başlamıştı. LG 5 inç’lik bir prototip cihazı görücüye çıkarmıştı, ancak HTC herkesten daha çabuk davranıp 5 inç’lik Full HD ekran barındıran J Butterfly adlı cihazı Japonya’da tanıtmıştı. Muhtemelen piyasaya çıkacak ilk 5 inç Full HD cihaz da o olacak.

Güney Koreli iki elektronik devinin iştirakleri, Samsung Display ve LG Display’in stratejiler konusunda yoğun bir çalışma sürdürdüğü belirtiliyor. Samsung’un güvenilir AMOLED teknolojisine bağlı kalacağı belirtilirken LG’nin de prototip olarak geliştirdiği yöntemi ürünlerinde kullanacağı kaydedildi. Bu arada yine Güney Koreli bir şirket olan Pantech’in de 2013’ün başlarında Full HD ekranlı cihazını çıkarması bekleniyor. Ancak bu üreticinin ekranlarını nereden temin edeceği konusunda henüz bir bilgi yok.

MK News’in Güney Koreli şirketlerin cihaz planlarını önceden aktarma konusunda güvenilirliği mevcut. Yayın organı daha önce de Galaxy Note II’nin dört çekirdekli işlemciye sahip olacağını, ayrıca ekranının büyüyeceğini bilmişti. Bununla birlikte cihazın 12 megapiksel kamera barındıracağına yönelik tahminiyse boş çıkmıştı. Ancak 1080p ekranlı cihazlar konusunda, Samsung ve LG’nin HTC’nin J Butterfly cihazına rakip ürünleri bir an önce çıkaracağına yönelik haberinin doğru çıkması ihtimali bir hayli yüksek gibi görünüyor.

İlgili >> MK News

İLGİLİ HABERLER