Teknoloji

Samsung ve LG mobil cihazlara özel yüksek piksel yoğunluklu ekranlarını tanıtmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPhone 4’te yer alan Retina ekran sayesinde LG akıllı telefon pazarında piksel yoğunluk yarışının hakimi konumunda. Daha büyük boyutlu ekranlarda henüz bu kadar yüksek piksel yoğunluğunu görme fırsatına erişebilmiş değiliz, ancak bu durum çok yakında değişebilir.

Samsung ve LG gelecek hafta düzenlenecek SID 2011 etkinliğinde daha büyük boyutlu ve yüksek yoğunluklu panellerini tanıtacak. Samsung’un görücüye çıkaracağı 10.1 inç’lik 300 ppi (inç başına düşen piksel sayısı) prototip LCD paneli 2560 x 1600 çözünürlük desteğini, pil dostu PenTile RGBW matris teknolojisiyle sunuyor. Samsung bu teknolojinin yıl sonuna kadar son kullanıcıyla buluşabileceğinin müjdesini de veriyor.

LG’nin gelecek hafta tanıtmayı planladığı ekranla ilgili henüz çok fazla bir bilgi yok, ancak şirketin ultra yüksek çözünürlüklü AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching) ekran serisini tanıtacağı söyleniyor. Söz konusu seride 3.5, 4.5, 7, 9.7, 55 ve 84 inç’lik panellerin olduğu belirtiliyor. Her bir modelin sahip olduğu piksel yoğunluğu insan gözünün ayırt edebileceği seviyenin çok üzerinde bulunuyormuş.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER