Teknoloji

Samsung ve LG’den mobil cihazlar için yeni masaüstü deneyim çözümü

samsung lg

Hem iş hem de eğlence için sadece telefonu kullanma fikri hâlâ ortadan kalkmasa da, bu konsepte Samsung dışında ilgi duyan pek fazla üreticinin olmadığı düşünülüyordu. Ancak Google’ın Android 10 ile sunduğu Masaüstü Modu, bir diğer Güney Koreli LG‘nin de ilgisini çekmişe benziyor.

İddialara göre; iki Güney Koreli şirket, “Cloud Top” olarak anılan yeni bir konsept üzerinde çalışıyor. Bu konseptte kullanıcılara telefona bağlanarak bir tablet veya masaüstü deneyimi yaşatacak, çok da akıllı olmayan, tabletlerin sunulacağı söyleniyor. Bu tabletler bir tür “bağlantı terminali” olarak çalışacak.

Cloud Top konsepti özü itibarıyla pek yeni değil. Daha önce Motorola Atrix LapDock’tan kitle fonlamayla destekçi arayan ürünlere kadar pek çok bağlantı terminali ortaya çıkmıştı. Tek başına bir işlemci gücüne sahip olmayan bu terminaller; akıllı telefonlara bilgisayar gibi kullanılmalarına yardımcı olacak ekran, klavye ve izleme dörtgeni gibi bileşenleri sağlıyor.

Güney Kore medyasında çıkan haberlere göre, LG ve Samsung’un yeni çözümünde kullanıcılara klavye sunulmayacak. Telefon, tablete kabloyla veya Bluetooth ile bağlanacak ve böylelikle kullanıcılar daha büyük bir ekrana kavuşmuş olacak.

Samsung pil kapasitesiyle LG’yi geride bırakacak

Samsung’un sunacağı çözümün Dexbook ismiyle kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. 14.1 inç büyüklüğündeki Full HD çözünürlüklü ekranın tartıda 600 gram çekeceği söyleniyor. Dexbook’un 10000 mAh kapasiteli bir pile sahip olacağı da iddialar arasında yer alıyor. LG’nin çözümünün ise 5000 mAh pil taşıyacağı belirtiliyor.

Söz konusu cihazların Güney Kore’de 400 ila 500 bin won (2057 ila 2600 TL) arasında değişen fiyatlarla satılacağı söyleniyor. Bu meblağların taşınabilir ekranlar için epey yüksek olduğunu söylemek gerekiyor. Klavyenin eksikliği de bu ekranların satışını güçlendirecek bir faktör gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER