Manşetler

Samsung ve LG CES 2014’te yeni nesil esnek OLED TV’leri sergilemeye hazırlanıyor

Bu yılın başında düzenlenen CES’te Samsung ve LG’nin 4K ekranları ve kavisli OLED’lerini görmüştük. Gelecek ayın başındaki CES’te ise tamamen yeni bir tür esnek OLED’lerin görücüye çıkması bekleniyor.

kavisli-oled-tv-041213Korea Times tarafından verilen habere göre şirketler şekil değiştirebilen ve uzaktan kontrol edilebilen kavisli OLED ekranları görücüye çıkaracak. Ortada fazla detay yok, ancak görünüşe göre TV’nin şekli bakılan açıya uygun olarak değişiklik gösterecek gibi görünüyor. Böylelikle mevcut OLED’ler gibi basit bir kavisin verilmesi yerine bakış açısına göre kavisli yapısını değiştiren ve daha iyi görüntü sunan ekranlarla tanışacağız.

OLED teknolojisinin esnekliği sağlamak amacıyla plastikten yararlanması gerekiyor. Akıllı telefon tarafına baktığımızda LG G Flex ve Samsung Galaxy Round gibi akıllı telefonların da temel malzemesinin plastik olduğunu görüyoruz.

Sektörden bir yetkilinin söylediğine göre Samsung gelecek ay düzenlenecek CE’Ste esnek OLED TV prototipini sergileyecek. Bu yetkili yeni TV hakkında herhangi bir detay vermezken sadece ekranın büyük olacağını dile getirdi.

Aynı yetkili, Samsung’un en önemli yerel bileşen iş ortağının ki, büyük ihtimalle Samsung Display kastediliyor, gerekli parçaları tedarik etme sürecine çoktan başladığının altını çizdi. Ne var ki, bu prototipin Samsung standında herkese açık şekilde mi, yoksa sadece önemli müşterilere mi gösterileceğini bilmediğini dile getirdi.

Bu arada aynı televizyonun özel bir yazılım sayesinde görüntüyü ekran şekline uygun hâle getireceği, böylelikle görüntüde herhangi bir bozulma olmayacağı söyleniyor.

Samsung’un prototip TV’si kulağa hoş geliyor, ancak bunun ne zaman seri üretim safhasına geçeceği ise şu an için bilinmezliğini koruyor. Tabii ki, öncelikle bu prototipin gösterimini beklemek gerekiyor.

İlgili >> Korea Times

İLGİLİ HABERLER