Teknoloji

Samsung ve LG çamaşır makineleriyle ilgili davalarını geri çekti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
Görsel - The Verge
Görsel – The Verge

Samsung ve LG geçen yılın IFA konferansı sırasında Samsung’un üst sınıf çamaşır makinelerine verilen zararla ilgili hukuki ihtilâfı bitirmeye karar verdi.

Aylar boyunca Samsung kıdemli LG yöneticisi Jo Seong-jin’i fuar alanındaki dört adet 2700 dolarlık çamaşır makinesini bilerek sabote etmekle suçladı. Bu garip olay iki şirket arasında bir kavgaya dönüştü, Samsung’un olayla ilgili olarak LG’yi dava etmesiyle birlikte LG de karşı dava açtı, ayrıca Jo’nun adını temize çıkarmak için güvenlik kamerası görüntülerini yayınladı.

Bütün bunlar olurken çok fazla gereksiz tartışma da yapıldı. Bir keresinde LG, Wall Street Journal’a Samsung’un çamaşır makinesinin özellikle menteşelerde çok zayıf olduğunu kaydetti. İki şirket arasındaki arabuluculuk girişimleri de barışçıl şekilde sonuçlanmadı ve Jo’nun avukatı da gerçeğin duruşmalarda ortaya çıkacağını kaydetti.

Ne var ki, en sonunda akıl galip geldi ve iki taraf da en kısa sürede aralarındaki davaları geri çekeceklerini açıkladı. Bu barış çağrısı daha önce sızdırılan OLED ve klimalarla ilgili ticari sırlarla ilgili şikayetleri de kapsıyor.

İLGİLİ HABERLER