Teknoloji

Samsung ve LG Apple’ın telefon yavaşlatma yöntemini uygulamıyor

samsung ces 2023

samsung ve lgApple geçtiğimiz hafta eski iPhone modellerini bilinçli olarak yavaşlattığını açıklamıştı. Şirketin bu hafta içinde de iletişim eksikliği nedeniyle özür dilemesinin ardından gözler teknoloji dünyasının diğer önemli akıllı telefon üreticilerine çevrildi. Apple’ın en büyük rakipleri arasında yer alan Güney Koreli elektronik devleri Samsung ve LG, Phone Arena sitesine gönderdikleri açıklamalarda eski telefonlarının işlemcilerini pil ömürlerini korumak için yavaşlatmadıklarını belirttiler.

Özellikle LG’nin gönderdiği açıklamada kullanılan dil oldukça dikkat çekiyor. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Asla yapmadık ve yapmayacağız! Müşterilerimizin ne düşündüğü bizim için çok önemli.”

Samsung ise “Telefonlarımızın işlemci performansını kullanım süreleri boyunca yazılım güncellemeleriyle aşağıya çekmiyoruz.” şeklinde sade ve bilgilendirici bir açıklama yapmakla yetindi.

Samsung ve LG öncesinde başka üreticilerden de açıklama gelmişti

Samsung ve LG, Apple’ın pil koruma yöntemini benimsemediklerini açıklayan ilk şirketler değiller. Daha önce de HTC ve Motorola, bugüne kadar bur tarz bir yöntem uygulamadıklarını ve bundan sonra da böyle bir niyetlerinin olmadığını açıklamışlardı. Şirketlerden gelen açıklamalar, Apple’ın tercih ettiği yöntemin bir endüstri standardı olmadığını ve bundan sonra da bir endüstri standardına dönüşmesinin pek muhtemel olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER