Teknoloji

Akıllı telefon pazarında yüzler yeniden gülüyor

android en iyi uygulamalar 2020

Akıllı telefon pazarında son yıllarda yaşanan durgunluk, 2019’un üçüncü çeyreği itibarıyla sona ermiş gibi görünüyor. Hem Canalys‘in hem de Strategy Analytics‘in verileri, pazarın geride kalan üç aylık dönemde büyüdüğünü gösteriyor. Samsung, Huawei ve Apple pazarın zirvesinde kalmaya devam ediyor.

Canalys, yine bu hafta içinde Çin’deki akıllı telefon pazarına ilişkin verileri açıklamıştı. Bu veriler, Huawei’nin ana vatanı Çin’de oldukça etkileyici bir performans sergilediğini ortaya koymuştu. Huawei’nin Çin performansı, küresel akıllı telefon pazarındaki büyümenin sebepleri arasında gösterilebilir. Şirketin satışları bir önceki yıla göre yüzde 29 oranında artarken, Çin dışındaki satışların düşmesine rağmen genel satışların artması dikkat çekiyor.

Akıllı telefon üreticileri, 2019’un üçüncü çeyreğinde dünya genelinde 352.4 milyon akıllı telefon sattı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise toplamda 348.9 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirilmişti. Artış oranı sadece yüzde 1 olsa da, bunun akıllı telefon üreticileri için pozitif bir gelişme olduğunu vurgulamak gerekiyor. Pazarın son olarak 2017’de büyüdüğünü düşününce, yüzde 1’lik küçük bir artış bile sevindirici hâle geliyor. Strategy Analtyics’in verilerinde ise büyüme oranı yüzde 2 olarak görünüyor.

Samsung iki farklı koldan mı büyüyor?

Pazarın uzun süredir zirvesinde yer alan Samsung’un satışları ise Canalys’e göre yüzde 11 oranında arttı. Strategy Analytics’in verileri ise artış oranını yüzde 8 olarak gösteriyor. Canalys, Samsung’un Galaxy A serisindeki agresif satış stratejisini başarının ana faktörü olarak değerlendirirken, Strategy Analytics başarının anahtarının Galaxy Note 10 olduğunu iddia ediyor.

Apple cephesinde ise Samsung ve Huawei’den farklı olarak bir düşüş söz konusu. Ancak düşüşün geçtiğimiz çeyreklere kıyasla yavaşlamış olması, şirketin yeni tanıttığı iPhone modellerinin beklentileri karşıladığını düşündürüyor. Canalys, Apple’ın iPhone satışlarının yüzde 7 oranında azaldığını belirtiyor. Strategy Analytics’in verilerinde ise bu oran sadece yüzde 3 seviyesinde. Xiaomi ve Oppo, akıllı telefon pazarında ilk beşi tamamlayan diğer şirketler oldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER