Teknoloji

Samsung ve Google Cloud, Galaxy S24’te yapay zekâ için iş birliği yapıyor

samsung google cloud

Samsung ve Google Cloud, San Jose, Kaliforniya’da duyurulan Galaxy Unpacked etkinliğinde yeni bir ortaklık açıkladılar. Samsung Galaxy S24 serisinin lansmanıyla birlikte, Samsung, Google Cloud tarafından desteklenen yapay zeka teknolojileri Gemini Pro ve Imagen 2’yi kullanıcılarına sunacaklarını ilan etti. 

Yapay zeka destekli cihazlar ve hizmetler, teknolojik yeniliklerin sürükleyici bir birleşimi olarak öne çıkarken, Samsung Electronics’in Kurumsal Başkan Yardımcısı ve Mobil e-Deneyim İş Birimi Yazılım Ofisi Başkanı Janghyun Yoon, Google ile olan iş birliğinin önemini vurguladı. Yoon, Google ve Samsung’un herkes için teknolojiyi daha yararlı ve erişilebilir kılmak adına uzun süredir paylaşılan değerlere sahip olduğunu belirtti ve Galaxy S24 serisinin, Google Cloud destekli yapay zeka teknolojilerini entegre eden ilk akıllı telefonlar olmasının heyecanını dile getirdi.

Galaxy S24 Serisi’nde yapay zeka entegrasyonu öne çıkıyor

Bu yenilikçi ortaklık, tüketicilere güçlü Vertex AI altyapısı üzerinde çalışan Gemini Pro’nun avantajlarını sunmak için Samsung’u Google Cloud’un ilk iş ortağı yapıyor. Gemini, metin, kod, görüntü ve video gibi çeşitli bilgi türlerini işleyebilen, anlayabilen ve bu bilgiler arasında bağlantılar kurabilen bir yapay zeka teknolojisi olarak tasarlandı. Kullanıcılar, Samsung’un Notlar, Ses Kaydedici ve Klavye uygulamalarında Gemini’nin özetleme yeteneklerini kullanarak veri işleme ve analiz yeteneklerini artırabilecekler.

Bu iş birliği, kullanıcılara güvenlik, emniyet, gizlilik ve veri uyumluluğu gibi kritik yeteneklerin yanı sıra, Google DeepMind tarafından geliştirilen ve Vertex AI üzerinden güç alarak çalışan en gelişmiş metinden görüntüye aktarma teknolojisi Imagen 2’yi sunuyor. Galaxy S24 serisi kullanıcıları, Galeri uygulamasındaki ‘Yaratıcı Düzenleme’ özelliği sayesinde fotoğraflarını sezgisel ve güvenli bir şekilde düzenleyebilme fırsatına sahip olacak.

İş birliğinin bir diğer önemli boyutu, Samsung’un, Gemini Ultra adı verilen Google’ın en yetenekli ve en kapsamlı modelini test eden ilk şirketler arasında yer almasıdır. Bu model, özellikle karmaşık görevlerde kullanılacak şekilde geliştirildi. Aynı zamanda, Samsung S24 serisi, Android 14 işletim sisteminin bir parçası olarak sunulan ve cihaz içi görevler için tasarlanmış en verimli büyük dil modeli (LLM) Gemini Nano’yu da barındıracak.

Google Cloud CEO’su Thomas Kurian, Samsung ile yapılan iş birliğinin, milyonlarca insanı güçlendirecek ve mobil deneyimler sunma konusunu önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti. Kurian, Gemini teknolojisinin, Samsung geliştiricilerinin, Google Cloud’un altyapısı, performansı ve esnekliğinden tam olarak yararlanmalarını mümkün kılarak, Samsung akıllı telefonlarına güvenli ve ilgi çekici yapay zeka destekli uygulamalar getireceğini dile getirdi.

Bu stratejik iş birliği, Samsung ve Google’ın pazarda fark yaratma ve tüketici deneyimlerini zenginleştirme yönünde attıkları büyük bir adım olarak değerlendirilebilir ve teknoloji dünyasına yön veren bu iki devin, yapay zeka konusunda nasıl bir sinerji oluşturduğunun da bir örneğidir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER