Teknoloji

Airbus Samsung’dan 400 bin dayanıklı mobil cihaz alacak

samsung galaxy xcover 6 pro

Samsung havacılık sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Airbus ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Güney Koreli şirket bu anlaşma çerçevesinde Fransa İçişleri ve Deniz Aşırı Bölgeler Bakanlıkları’na 400 bin adet dayanıklı Galaxy cihaz temin edecek.

Anlaşma kapsamında Fransız polislere, itfaiyecilere ve diğer kolluk kuvvetlerine sunulacak dayanıklı cihazlar Galaxy XCover 6 Pro akıllı telefon ve Galaxy Tab 3 Active tablet olacak. İki şirket arasındaki iş birliği, Fransa İçişleri Bakanlığı’nın “Geleceğin Radyo Ağı” isimli projesi çerçevesinde hayata geçirildi.

Söz konusu proje, yerel kolluk kuvvetlerinin iletişimini modernleştirmek, 4G ve 5G şebekelerine geçişi sağlamak amacıyla başlatıldı. Airbus ve Capgemini’nin konsorsiyumu önümüzdeki birkaç yıl boyunca bu entegrasyonun yürütülmesinden sorumlu olacak.

Samsung’un Mobil Deneyimler biriminin başkan yardımcılarından biri olan KC Choi, bu proje için seçilmenin kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Choi dayanıklı cihazların büyük projelerin parçası hâline gelmesinden dolayı ekipçe heyecan duyduklarının da altını çizdi.

Airbus’ta Avrupa Satışlar ve Programlar Direktörü olarak görev yapan Eric Davalo ise güvenliğin çok talepkâr bir konu olduğunu ve Samsung’un güvenlik ve ilk yardım kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu kritik müdahale teknolojileri konusunda kendisini geliştirmiş bir iş ortağı olduğunu belirtti.

Samsung yazılımsal güvenliği de Knox ile sağlıyor

İş birliği kapsamında sunulacak olan Samsung cihazları Galaxy XCover 6 Pro ve Galaxy Tab 3 Active MIL-STD-810H askeri dayanıklılık sertifikasına sahip. Bu cihazlarda fiziksel dayanıklılığı Güney Koreli şirketin Knox güvenlik yazılımı tamamlıyor.

İLGİLİ HABERLER