Teknoloji

Samsung uygun fiyatlı telefon portföyünü 2019’da tamamen yenileyebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung
Samsung Galaxy J5 (2017)

Samsung tarafından gerçekleştirilen ve kısa süre önce ortaya çıkan ticari marka başvuruları, şirketin Galaxy A serisinin isimlendirme stratejisinde değişikliğe gidebileceğini düşündürmüştü. Ancak sektörel kaynaklardan gelen bilgiler, Güney Koreli elektronik devinin akıllı telefon portföyünde çok daha kapsamlı değişiklikler yapabileceğini işaret ediyor.

Şirketin Galaxy Note ve Galaxy S serilerini aralarındaki farklar azaldığı için birleştirebileceğine dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Son iddialara göre, her iki seri de varlığını ayrı ayrı sürdürecek. Ancak iki seri arasındaki ayrışmayı daha anlaşılır biçimde sağlamak adına Galaxy Note serisinin fiyatı kademeli olarak yukarıya çekilecek. Galaxy S serisinde gündelik kullanıcılara hitap etmeyi seçen şirket, Galaxy Note serisinde ise hedef kitlesine profesyonel kullanıcıları yerleştirmeyi sürdürecek.

Samsung giriş seviyesi ve orta segment portföyünde ise çok daha köklü değişimler planlıyor gibi görünüyor. Şirketin çıkış stratejisini değiştirmek yerine Galaxy J serisini toptan rafa kaldıracağı belirtilirken, Çin’de satılan Galaxy C ve Hindistan’da satılan Galaxy On serilerineden de vazgeçileceği ifade edildi. Güney Koreli elektronik devinin bu hamlesinin altında yatan sebepler bilinmese de, şirketin vazgeçtiği serilerin yerine Galaxy R ve Galaxy P serilerini sahaya sürebileceği belirtildi.

Samsung için Galaxy J serisinden vazgeçmenin tuhaf bir hamle olabileceğini söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır. Özellikle Galaxy J serisinin yıllar içinde edindiği imaj ve geldiği nokta, bu ihtimali biraz daha şaşırtıcı kılıyor. Buna rağmen, artan rekabetin şirketi radikal kararlar almaya itebileceğini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER