Teknoloji

Samsung’dan uygulama yavaşlatma iddiasına yanıt geldi

samsung 2022 uygulama yavaşlatma

Samsung’un Oyun Optimizasyon Servisi (GOS) isimli yazılımla Galaxy telefonlarında uygulamaları yavaşlattığı iddiası geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Şirketin bunu yaparken, performans ölçüm uygulamalarına da tam kapasitede çalışma imkanı vererek sonuçları maskelediği öne sürülmüştü. Samsung aradan geçen yaklaşık bir haftanın ardından uygulama yavaşlatma iddiasıyla ilgili resmi bir açıklama yaptı.

Samsung’un açıklamasında, etkilenen cihazlar için bir güncelleme yayınlanacağı ve sorunun çözüleceği belirtildi. Böylelikle tüm uygulamaların tam performans çalışacağının sözünü veren şirket, hâlihazırda bazı uygulamaların tam performansla işlemediğini de kabul etmiş oldu.

Samsung’un internet sitesine konuyla ilgili olarak eklenen Sıkça Sorulan Sorular bölümü, GOS yazılımının işleyişi ve gelecekte yapılacaklar konusunda fikir edinmeyi sağlıyor. GOS’un CPU ve GPU performansını optimize ettiğini savunan Samsung, böylelikle cihazın fazla ısınmasının engellendiğini belirtti. Şirket, kullanıcıların tam performansla çalışacak uygulamaların tek tek seçilebileceği bilgisini de verdi.

Samsung, “GOS’un yavaşlattığı 10 bin oyun” başlığıyla internette dolaşan listenin ise yavaşlatılan uygulamaları göstermediğini savundu. Şirket, bu liste sayesinde Galaxy cihazlarının yüklenen uygulamanın oyun olup olmadığını tespit edebildiğini belirtti. Performans ölçüm uygulamalarının oyun olmadığını ve bu nedenle GOS yazılımından etkilenmediğini açıklayan şirket, önümüzdeki dönemde yazılımın tamamen devre dışı bırakılmasını da ihtimal dışı bırakmıyor.

Samsung, uygulama yavaşlatma yazılımını devredışı bırakan kullanıcıların cihazlarında aşırı ısınma nedeniyle yaşanabilecek sorunlar için ücretsiz onarım desteği sunmayacak. Ancak garanti kapsamında olan telefonlar ücretsiz onarılacak.

İLGİLİ HABERLER