Teknoloji

Samsung üst segment telefon satışlarında eski günleri arıyor

google güvenlik
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung ust segment telefonSamsung Galaxy S8 önümüzdeki çarşamba günü (29 Mart) resmen tanıtılacak. Geri sayımda sona yaklaşılırken; yayınlanan bir rapora göre, Samsung üst segment telefon satışlarında eski günlerini arıyor. The Investor’da yayınlanan raporda, yılın ilk çeyreğinde satılan Samsung telefonların sadece yüzde 29’unun üst segmentte olduğu belirtildi.

Rapor Hana Financial Investment isimli şirket tarafından hazırlandı. Rapora göre, Galaxy S ve Note serisi ilk defa şirketin toplam akıllı telefon satışlarının yüzde 30’unun altında kaldı. 2013’te Galaxy S4 piyasaya çıktığında üst segmentin Samsung satışlarındaki payı yüzde 75’e kadar çıkmıştı. 2015’te ise söz konusu oran yüzde 40’ın altına inmişti.

Bu veriler Samsung için kulağa kötü haber gibi gelebilir. Ancak oluşan tabloya çok da şaşırmamak gerekiyor. Galaxy Note 7’nin piyasadan çekildiği düşünülünce oluşan mevcut tablo biraz daha anlam kazanıyor. Buna ek olarak, potansiyel müşterilerin önümüzdeki çarşamba günü tanımlanacak Galaxy S8’i beklemiş olması da muhtemel görünüyor. Galaxy S7 veya Galaxy S7 edge alacak kullanıcıların bile fiyatların düşmesi için S8’i beklemiş olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Samsung üst segment telefon pazarında Apple ile rekabet içinde

Samsung’un katalogundaki tüm telefonların 2016’daki ortalama satış fiyatı 232 dolar oldu. Strategy Analytics verilerine göre, 2015’te 289 dolar seviyesindeydi. Samsung’un üst segment telefon pazarındaki en büyük rakibi Apple’ın ortalama satış fiyatı ise 2016’da 645 dolara yükseldi. Samsung’un katalogunun genişliğini düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER