Manşetler

Samsung üretimi Nexus 10 ile ilgili yeni detaylar sızdı

Google’ın Samsung tarafından üretilmiş bir Nexus tableti tanıtacağına dair dedikodular birkaç haftadır ortalıkta dolaşıyor. BriefMobile sitesi Nexus 10 olarak anılan bu tablete ait olduğu iddia edilen fotoğrafları yayınladı. Tanıtılacak diğer yeni Nexus cihazlarıyla birlikte Android 4.2’nin yüklü geleceği bu cihazın kavisli kenarları, 10 inç’lik ekranı ve arka kamerası fotoğraflarda göze çarpan detaylar. Metalik görünüme sahip arka panelde Samsung logosunun üstünde yer alan bir Nexus logosu dikkat çekiyor. Nexus 10’un arkasında kullanılan dokulu plastik şerit Nexus 7’de kullanılana da bir hayli benziyor.

Sızan ekran görüntülerinden tabletin Android 4.2 ile çalışacağı anlaşılıyor. Android 4.1 ile görünüş açısından hemen hemen aynı olan bu işletim sistemi daha büyük ekranlı bir cihaza oturacak şekilde yeniden ölçeklenmiş. Birden fazla kullanıcı profilinin cihazda aynı anda kullanılmasını sağlayan hızlı ayar çubuğu da dikkat çekici ayrıntılar arasında bulunuyor. BriefMobile sitesinin belirttiğine göre Nexus 10’da 2500 x 1600 çözünürlüklü ekran, 1.7 GHz Samsung Exynos işlemci, 2 GB RAM bulunacak. Bunun yanı sıra çift hoparlör, NFC ve 5 megapiksel arka kamera da bu cihazların özellikleri arasında olacak. Bu arada sitenin yakaladığı cihazın 16 GB’lık dahili belleği olduğu da belirtiliyor.

Bir başka Nexus 10 sızıntısı da Google’a çok yakın bir kişiden, kıdemli başkan yardımcısı Vic Gundotra’dan geldi. Gundotra’nın paylaştığı plaj fotoğraflarının EXIF verileri, çekim yapılan cihazın Google’a ait olduğunu, muhtemelen bir Nexus cihazı olduğunu gösteriyor. Paylaşılan fotoğraf 2048 x 1536 çözünürlüğe sahip, bu 3.1 megapiksele karşılık geliyor. Her ne kadar Nexus 10’un kamerası 5 megapiksellik çözünürlük desteğine sahip olsa da, paylaşılan fotoğrafların ya boyutu küçültülmüş ya da çekim için daha düşük bir çözünürlük seçilmiş olabilir.

İlgili >> BriefMobile, Vic Gundotra

İLGİLİ HABERLER