Teknoloji

Samsung’un yeni buzdolabı kapağı açık kalınca telefona uyarı gönderecek

samsung

Samsung, yeni akıllı ev ürünlerini de CES 2019’da sergiliyor. Bu ürünler arasında yer alan şirketin en yeni akıllı buzdolabı, sorun çözümünde seleflerine kıyasla daha “proaktif” bir tavır içinde gibi görünüyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, bazı sorunların üstesinden tek başına gelebilecek kapasitede olan buzdolabı, sahibini SmartThings uygulaması üzerinden bilgilendirecek.

Family Hub 4.0 adını taşıyan akıllı buzdolabı, daha önceki modellere göre “daha pürüzsüz” çalışan bir kullanıcı arayüzüne sahip. Yeni model de kullanıcılara marketteyken dolabın içinde neler olduğunu kontrol etme imkanını veriyor. Ancak buna ek olarak, buzdolabı artık kapağının açık kaldığı konusunda sahibini uyarabiliyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, buzdolabının basit bir ev eşyasından ziyade “akıllı bir ev asistanı” olmasının amaçlandığı belirtildi. “Personalized Family Board” (Kişiselleştirilmiş Aile Panosu) olarak adlandırılan özellik, kullanıcıların aktivitelerini ve ilgi alanlarını ekleyip kişiselleştirme yapabiliyor. Buzdolabının ekranındaki ana menü üzerinde yapılan düzenleme de hem işlevselliği hem de kullanım kolaylığını artırıyor.

Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yıl Family Hub buzdolabını Bixby entegrasyonuyla yenilemişti. 2018’de Bixby’yi de geliştiren şirket, bu sayede buzdolabının sesli komutları daha iyi anlayabildiğini ve daha doğal bir dille etkileşim kurabildiğini belirtti.

samsungSamsung yeni buzdolabıyla birlikte Wi-Fi bağlantısına sahip yeni akıllı çamaşır makinesini de duyurdu. Süper hızlı bir modu da bulunan bu makine, çamaşırların daha hızlı biçimde yıkanmasını mümkün kılıyor. Yeni buzdolabı ve çamaşır makinesinin fiyatları ve çıkış tarihleri henüz açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER