Teknoloji

Samsung’un sırada iki katlanabilir telefonu daha var

samsung galaxy fold

Samsung, Bloomberg’in haberine göre, yakında piyasaya çıkacak Galaxy Fold’dan büyük oranda farklı tasarımlara sahip olacak iki katlanabilir telefon daha çıkarmayı planlıyor.

Galaxy Fold’un tablet boyutlarında olan ve kitap gibi açılabilen bir iç ekranı bulunurken, yeni telefonlardan bir tanesinde, Huawei Mate X modelinde olduğu gibi dışa doğru açılan büyük bir ekran yer alacak. Diğerinin ise daha küçük bir iç ekranı bulunan, istiridye kapaklı telefon formunda bir telefon olacağı belirtiliyor.

İstiridye kapaklı telefon, Lenovo’nun yakında çıkarmasını beklediğimiz katlanabilir Motorola RAZR‘ın muhtemel tasarımını andırıyor. Bloomberg’in kaynaklarına göre bu telefon 2019’un sonlarında ya da 2020’nin başlarında çıkacak. Mate X tarzındaki cihaz da muhtemelen onu izleyecek.

Galaxy Fold’un nisan ayında yurt dışında satışa çıkması planlanıyor. Samsung bu telefonun sağlamlığı üzerinde hâlâ çalışmaya devam ediyor gibi görünüyor. İçteki ekran açıldığında ortada oluşabilecek buruşukluğun biraz soru işareti oluşturduğu söyleniyor. Bir kişinin Bloomberg’e söylediğine göre Samsung, ücretsiz ekran değişimi fikrini bile değerlendiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER