Manşetler

Bu videodaki Samsung’un beklenen katlanabilir telefonu mu?

samsung katlanabilir telefon
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Vietnam, 20 Şubat’ta düzenlenecek olan Samsung Unpacked etkinliğinde gösterim için hazırlanmış olan bir videoyu yanlışlıkla yayınladı, daha sonra da kaldırdı. Ancak her şey için çok geçti, bu video öyle ya da böyle internete düşmüş oldu.

Videoda şirketin aralarında katlanabilir telefonun da bulunduğu bir dizi fütüristik cihazı gösterdiği görülüyor. Yine de, ortada hâlâ bir soru mevcut: Katlanabilir ürün bir konsept mi, yoksa gerçekten de Samsung’un bu ay içinde tanıtmaya hazırlandığı katlanabilir cihaza mı bakıyoruz?

Samsung, geçen kasım ayında düzenlenen geliştiriciler konferansında katlanabilir cihazını ilk kez göstermişti. Bu cihazın 1700 dolar gibi yüksek bir maliyete sahip olması bekleniyor. Cihazda 1536 x 2152 piksel çözünürlüklü, 7.3 inç katlanabilir iç ekranın yanı sıra, cihaz kapalıyken kullanılabilen, 4.58 inç, 840 x 1960 piksel çözünürlüklü bir ekran daha bulunuyordu.

Ne var ki, bu cihaz tasarımı gizlemek amacıyla kaba bir kılıfın içine yerleştirilmişti. Cihazı gösteren temsilci de buna dikkat çekmiş ve cihazın esas gövdesinin kılıfın içinde bulunduğunu, ayrıca bunun etkileyici olduğunu dile getirmişti.

Samsung’un ilk katlanabilir telefonuna ek olarak, bu yılın Unpacked etkinliği 10. yılını kutlayacak olan Galaxy S10 telefon üçlüsüne de ev sahipliği yapacak. Ayrıca “Beyond X” olarak adlandırılan; 6.7 inç ekranlı, altı kameralı ve 5G destekli bir cihaz da bekleniyor. Her ne olursa, olsun oldukça dolu ve bereketli bir etkinlik ziyaretçileri bekliyor.

İLGİLİ HABERLER