Teknoloji

Samsung yeni teknolojisini başka şirketlere satmayı planlıyor

galaxy z flip

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip ve ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold arasındaki en önemli farklardan biri, Galaxy Z Flip’in ekranının Ultra İnce Cam (UTG) ile korunması. Samsung, katlanabilir ekranların dayanıklılığını artırmayı vadeden bu teknolojiyi diğer şirketlere de satmayı planlıyor.

Samsung’un Ultra İnce Cam teknolojisi, standart cam kadar dayanıklı olmayabilir. Ancak bu teknoloji, Galaxy Z Flip’i piyasadaki en dayanıklı katlanabilir telefon yapmaya yetiyor. Samsung’un planları, bu teknolojinin diğer şirketlerin katlanabilir ekranlı telefonlarında da kullanılabileceği anlamına geliyor.

Güney Koreli şirket, daha önce yaptığı bir basın açıklamasında Ultra İnce Cam teknolojisini “dayanıklı, ancak aynı zamanda hassas” şeklinde tanımlamıştı. Samsung’un açıklamasında Ultra İnce Cam’ın esnekliği ve dayanıklılığı artırmak adına “yoğunlaştırılmış bir süreç” sonucunda üretildiği de belirtilmişti.

Samsung Ultra İnce Cam’ı hangi şirketlere satabilir?

Yonhap News’te yer alan habere göre, Ultra İnce Cam’ın ticari bir ürün hâle getirilmesinde Samsung’a Dowoo Insys Co. isimli şirket eşlik ediyor. İki şirket 2013’ten bu yana birlikte çalışıyor.

samsung ultra ince cam

38 ülkede Ultra İnce Cam markasının ticari haklarını alan ikili, ekranların dışındaki polimer katmanı da bu markanın alanına dahil etti. Samsung’un ilk Ultra İnce Cam müşterilerinin Motorola ve TCL gibi şirketler olabileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER