Teknoloji

Samsung üçüncü çeyrekte kâr düşüşünü beklentilerin altında tutmayı başardı

samsung chatgpt

Samsung, 2023’ün üçüncü çeyreğine ait ön finans raporunu paylaştı. Şirketin kâr düşüşü beklentilerin altında gerçekleşti ve yüzde 78 olarak açıklandı. Şirket, 2023’ün üçüncü çeyreğini 2.4 trilyon won (52,7 milyar TL) operasyon kârıyla tamamladı. 2022’de aynı dönemde kâr 10.85 trilyon won idi. Küresel ekonomideki yavaşlama ve çip talebindeki büyük düşüş, Güney Koreli teknoloji devinin kârının erimesindeki temel faktörler olarak ön plana çıkıyor.

Ancak 2023’ün diğer çeyrekleriyle kıyaslandığında Samsung’un üçüncü çeyrek performansının çok daha iyi olduğu söylenebilir. Şirket birinci çeyreğe kıyasla 640 milyar won, ikinci çeyreğe kıyasla da 670 milyar won daha fazla kâr açıkladı. Şirket 2.4 trilyon won operasyon kârıyla LSEG SmartEstimate’in 2.1 trilyon won kâr öngörüsünü de geride bırakmış oldu.

Pandemi döneminde artan çip talebinin azalması ve çip fiyatlarının tabir-i caizse “çakılması”, Güney Koreli teknoloji devinin bilançolarına olumsuz olarak yansıdı. Dünya çip pazarının liderinin pazarda yaşanan böyle büyük dalgalanmalardan daha fazla etkilenmesinin doğal olduğu söylenebilir.

Samsung üst segment çiplere yönelerek zararını kısmen telafi etti

Samsung kayıplarını daha kârlı olan üst segment çiplere odaklanarak ve eski model çiplerin üretimini sonlandırarak bir nebze de olsa telafi etmeyi başardı. Şirketin tam finans raporunun ekim ayı içinde paylaşılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER