Teknoloji

Samsung üç boyutlu televizyonlara olan talebin beklentilerin altında kaldığını doğruladı

Üç boyutlu televizyonların HD televizyonların yarattığı etkiyi bir üst seviyeye taşıyıp, yüksek çözünürlüklü televizyon kullanan kullanıcıları televizyonlarını değiştirmeye teşvik edeceği düşünülüyordu. Ancak niyet ve akibet arasında zaman zaman ortaya çıkan uyumsuzluk burada da kendini gösterdi ve üç boyutlu televizyon satışları tahminlerin çok altında kaldı. Sektörün büyük oyuncularından biri olan Samsung tarafından yapılan son açıklama da bunu doğrular nitelikte. Şirket tarafından yapılan açıklamada, yoğun reklam kampanyalarına rağmen 2012 yılında üç boyutlu televizyonların pazar payının % 30 olmasının öngörüldüğü belirtildi.

Üç boyutlu televizyonların beklenen etkiyi yaratmamasının temel sebebi olarak ise yüksek fiyatı ve ekstra ekipman gereksinimi ön plana çıkıyor. Bu sebepten ötürü üç boyutlu televizyon satışlarının istenilen seviyeye ulaşması için biraz daha beklenmesi gerekildiği düşünülüyor.

Üç boyutlu televizyonların yarattığı hayal kırıklığının tersine akıllı televizyonlar bir çok kişinin ilgisini çekmiş gibi gözüküyor. Hem Samsung hem de sektörün diğer büyük oyuncularından biri olan Philips akıllı televizyon satışlarından memnun olduklarını açıkladı. Philips’e göre yayını durdurabilme – geriye alabilme özelliği, isteğe bağlı video izleme imkanı ve sosyal ağlara erişim gibi özellikler akıllı televizyonların en çok tercih edilen fonksiyonları durumundalar.

İlgili – Slashgear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER