EğlenceManşetler

Samsung TV ve cep telefonları için ortak bir platform geliştirmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Bada işletim sistemini tanıttığında herkesin gösterdiği ilk tepki kafa karışıklığıydı. Ortada bir sürü işletim sistemi ve bununla birlikte birçok özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü bulunurken insanlar zaten kalabalık olan pazarda yeni bir platformun gerekliliğini sorgulamaya başladı. Hatta bu sorgulama işletim sisteminin resmi çıkışı öncesinde bile yapıldı. Kabul etmek gerekir ki, Bada işletim sistemi Samsung’un parlayan yıldızı olamadı, ancak varlığını bir şekilde sürdürüyor. Gelen dedikodulara göreyse Bada işletim sistemi gelecekte cep telefonlarından farklı bir mecrada da kullanılabilir: Televizyonlarda.

Reuters’in geçtiği bir habere göre Samsung sadece telefonlarda değil TV’lerde de çalışan ortak bir platform geliştirmek için çalışmalara başadı. Samsung Görsel Departmanı’ndan sorumlu başkan yardımcısı Kyungsik Kevin Lee kamoyuna yaptığı açıklamada “Samsung TV ve telefonlar için tek bir platform elde etmek gibi bir planımız bulunuyor.” şeklinde bir söz sarfetti. Samsung’a göre, iki büyük tüketici segmenti için ortak bir platform oluşturmak, uygulama geliştiricileri kendileri için kaliteli işler yaratma konusunda teşvik edebilir.

Ne yazık ki, bu konu hakkında henüz fazla birşey ortaya çıkmış değil. Lee, platformun ne zaman hazır hâle geleceğini bilmiyor, yazılımcılar platform üzerinde çalışmaya devam ediyor. Dedikodular Samsung’un hâlihazırda altı farklı cep telefonunda yüklü bulunan Bada işletim sisteminin temelleri üzerine bu yeni platformu inşa edeceğini gösteriyor. Samsung bu sene içinde 5 milyon akıllı TV satmayı hedefliyor, geliştirilecek olan bu ortak platform zaten talep gören Samsung TV’leri daha da çekici hâle getirebilir. TV alanında da güçlü rakipler bulunuyor, Samsung’un bunlar arasından sıyrılıp sıyrılamayacağını ise platformla ortaya konan özellikler belirleyecek.

İlgili – Reuters

İLGİLİ HABERLER