Eğlence

Samsung TV’lerinde NFT’lerin nasıl çalışacağına dair detaylar ortaya çıktı

samsung tv nft
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, NFT açık artırma sitesi Nifty Gateway ile bir iş ortaklığı ilan ederek CES 2022’te verdiği TV’lerine NFT getirme sözünü yerine getiriyor.

Nifty Gateway, konuyla ilgili bir basın açıklamasında, Samsung’un QLED ve Neo QLED TV gibi 2022 model premium TV ürün serilerinde NFT’lere göz atmanıza, bunları görüntülemenize ve NFT’lerle etkileşime geçmenize” olanak tanıyan şirketin NFT platformuyla entegre olduğunu söylüyor. Nifty Gateway, Samsung’un The Frame ve Micro LED TV’lerinde de bir uygulamaya sahip olacak.

Temel olarak, Samsung TV’nizde NFT’leri görüntüleyebileceksiniz. Ve hatta Decrypt‘e göre bunları satın alabilir veya satabilirsiniz, ancak Nifty Gateway’in, platformunda kimin sanat eseri satabileceği konusunda çoğu insanın bildiği NFT pazarı olan OpenSea’den önemli ölçüde daha katı olduğunu belirtmekte fayda var. Ayrıca, uzaktan kumanda kullanarak film kiralamaktan çok daha pahalı olan bir şeyi satın almak ister misiniz, orası da tartışılacak ayrı bir konu.

Samsung’un çarşamba günü TV’leri için düzenlediği internet yayınında, bir NFT görüntülediğinizde TV’lerinin, sanatçının eserinin aslına uygun bir şekilde oluşturulması için ayarları optimize edeceğini vurguladı.

samsung tv nft

Nifty Gateway’in entegrasyonu, Samsung’un Smart Hub’ının bir parçası olacak ve görünüşe göre Samsung, NFT’leri TV’yi kullanmadığınız durumlarda ekran bir ortam eseri gibi göstermenizi istiyor. Samsung’un TV’lerinde özel bir Ambiyans Modu var ve burası Nifty Gateway’den edinilen NFT’lerle doldurulabilecek. Ancak bu, sadece küçük bir detay. NFT’ler TV’lerin güzel görünmesi için satın alınan pahalı duvar kağıtlarından çok daha öte anlamlar taşıyor.

İLGİLİ HABERLER