Teknoloji

Samsung Turtle Glass ile Gorilla Glass’a rakip olabilir

samsung-turtle-glass-180915

Samsung, kendi işini görmeyi sevdiğini çeşitli yollarla göstermişti. Kendisine ait işletim sistemi Tizen ve kendi üretimi olan Exynos işlemciler, Güney Koreli şirketin bu tavrının en somut örnekleri olarak ön plana çıkıyor. Son dedikodulara göre, Samsung şimdi de akıllı telefon ve tabletlerin ekranını koruyan camın üretimi için kolları sıvamaya hazırlanıyor. Şirketin üreteceği camın ”Turtle Glass” adını taşıyacağı söyleniyor.

Kaplumbağaların da son derece dayanıklı hayvanlar olmasının Samsung’un isim olarak Turtle Glass’ı tercih etmesinde önemli rol oynamış olabileceği söylenebilir. Halihazırda dayanıklı cam konusunda akıllı telefon ve tablet pazarındaki hakimiyet ise Gorilla Glass’ın elinde bulunuyor. Gorilla Glass, akıllı telefon ve tabletlerin sadece ekranlarını değil, arka panellerini korumak için de kullanılabiliyor.

Samsung Turtle Glass’ın varlığı henüz şirket tarafından doğrulanmasa da, Güney Kore’deki resmi kurumlara sunulan belgelerde Turtle Glass ismine şimdiden rastlanıyor. Samsung’un Turtle Glass ismini Güney Kore Fikri Mülkiyet Ofisi’ne kaydettirdiği görülürken, belgelerde ürünün koruyucu cam teknolojisi olduğuna dair ipuçları da görülüyor.

Samsung’un önümüzdeki yıl katlanabilir bir cihazı piyasaya süreceği söyleniyor. ”Project Valley” kod ismiyle anılan cihazda özel bir koruyucu cama ihtiyaç olabileceği ve Samsung’un bu amaç doğrultusunda Turtle Glass’ı geliştirmiş olabileceği düşünülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER