Teknoloji

Samsung Türkiye ve Spotify’dan deprem bölgesine bağış duyuruları geldi

samsung spotify

6 Şubat Pazartesi meydana gelen iki şiddetli depremle sarsılan afet bölgesi için Samsung Türkiye ve Spotify’dan bağış duyuruları geldi.

Samsung Türkiye, yayınladığı duyuruda “Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Bu kapsamda, ilgili kurumlarla iş birliği içinde deprem bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesine destek vermek amacıyla 3 Milyon Dolar tutarında bir bağış yapıyoruz. Bu bağışın 1,5 Milyon doları nakit olarak, geri kalan 1,5 Milyon doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacak. Bu felaketin yaralarını birlikte saracağımıza inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Spotify da, Türkiye Twitter hesabı üzerinden iki ayrı tweet paylaştı. Spotify News hesabının tweeti alıntılanarak, felaketin ilk gününden itibaren depremden etkilenen bölgeler için küresel çapta bir bağış kampanyasının başlatıldığı kaydedildi. Ayrıca Spotify, küresel çapta her bir şirket çalışanının yaptığı bağış miktarı kadar tutarı şirket olarak ekliyor.

İLGİLİ HABERLER