Teknoloji

Samsung Türkiye mobil iş biriminin yeni kaptanını duyurdu

samsung ces 2023

Samsung Türkiye, Mobil İş Birimi Başkan Yardımcılığı görevine Cömert Varlık‘ın getirildiğini açıkladı. Samsung Mobil İş Biriminin ürün gamında yer alan tüm akıllı mobil telefonlar, tablet, giyilebilir cihazlar ve diğer aksesuarlar ve Nesnelerin İnterneti çözümlerinin Türkiye’deki her türlü satış ve pazarlama faaliyetleri Varlık’ın sorumluluğunda yürütülecek.

Orta ve lise eğitimini Robert Kolej’de tamamlayan Varlık, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun. Yüksek lisansını ABD’de Carnegie Mellon Üniversitesi’nde tamamlayarak MBA derecesi alan tecrübeli yönetici, Harvard Business School’da da İleti Yönetim programını tamamladı.

Cömert Varlık, üst düzey yönetici olarak teknoloji sektöründe 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip. Fortune 500 listesine giren çok uluslu şirketlerde stratejik planlama ve iş geliştirme gibi alanlarda görev yapan deneyimli yönetici, 2001’de stratejik planlama ve iş geliştirme yöneticisi olarak Koç Bilgi Grubu’na katıldı. Varlık, Koç Bilgi Grubu bünyesindeki farklı şirketlerde de yönetim kurulu üyeliği yaptı.2007’den bu yana Bilkom Bilişim Hizmetleri CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Varlık, bu dönemde Bilkom’un dönüşümünde ve kârlılığını artırmasında önemli bir rol oynadı. Bilkom’u Fortune Türkiye 500 listesine birden çok kez girmesini sağlayan Varlık, Samsung Türkiye mesaisine 18 Şubat itibarıyla başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER