Teknoloji

Samsung Türkiye’den Android telefonları ile ilgili duyuru

samsung ces 2023

Google’ın 12 Aralık tarihinden itibaren piyasaya girecek yeni Android telefonları için kendi uygulama ve servisleri için gerekli lisansını durdurduğunu açıklamasının ardından Türkiye’de piyasaya çıkacak yeni Android telefonlarının durumu belirsizliğe itilmişti. Samsung’un da yeni telefonlarını Türkiye’ye getirmeyeceği iddiası ortaya atıldı. Samsung Türkiye akşam saatlerinde konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Samsung Türkiye tarafından Teknoblog’a gönderilen açıklamada çıkan söylentiler yalanlandı. Şirket, “2020?de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye?deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” açıklamasını yaptı.

Bugün bazı internet sitelerinde dolaşan haberde, sektördeki kaynaklara dayandırılarak Samsung’un 2020 yılında piyasaya çıkacak Android telefonlarının Türkiye’de de satılması için yaptığı planları askıya aldığı iddia edilmişti. Samsung, yayınladığı duyuruyla bu söylentileri boşa çıkarmış oldu.

Samsung’un resmi açıklaması aşağıda yer alıyor:

Samsung Electronics olarak faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerin yasalarına göre ticari faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Türkiye’de Rekabet Kurumu’nun Google?ın faaliyetleri ile ilgili aldığı kararı ve bununla ilgili süreçleri yakından takip ediyoruz. 2020’de çıkacak yeni Galaxy ürünleri ile ilgili Türkiye’deki lansman çalışmalarımıza ve planlamalarımıza devam ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Rekabet Kurumu tarafından yürütülen süreçle ilgili gelişmelere göre kullanıcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Samsung’un 2020 yılının hemen başında Galaxy A serisinin 2020 model ürünlerini Türkiye’de çıkarmasını bekliyoruz. Bunların arasında duyurusu yeni yapılan Galaxy A51 modeli bulunuyor. Şubat ayında tanıtılacak Galaxy S11 ailesinin de mart ayında Türkiye’de satışa sunulması bekleniyordu.

Samsung Türkiye’nin açıklaması, yukarıda bahsettiğimiz Android telefonların ülkemizde piyasaya çıkışıyla ilgili olarak şu an için herhangi bir iptal veya erteleme durumunun olmadığını gösteriyor. Ancak bu telefonlarda Google’ın uygulamaları ve servisleri yer alacak mı, onu da önümüzdeki günlerde yaşanan gelişmelerin ışığında göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER