Teknoloji

Samsung tüm Windows PC’lerini ATIV markası altına topladı, SideSync işlevini duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, ATIV markasının kapsamını sadece Windows tabanlı akıllı telefon ve hibrit tabletlerini değil, tüm Windows PC’lerini kapsayacak şekilde genişlettiğini duyurdu. Güney Koreli şirket bu hamlesiyle birlikte tıpkı Android tarafında Galaxy serisiyle yaptığı gibi, Windows tarafında da tüm ürünleri tek bir marka altına taşımış olacak.

samsung-ativ-smart-pc_pc-pro-on-inceleme-00015

Samsung’un şu anda sahip olduğu Windows PC ürünleri 29 Nisan tarihinden itibaren yeniden adlandırılacak. Samsung’un Series 9, 7, 5, 3 Chronos ve Ultra dizüstü bilgisayarlar; Series 7, 5, 3 monitör bilgisayarlar da mevcut ürünler ATIV Smart PC ve Smart PC Pro ile aynı çatı altına girmiş olacak. Marka yenileme çalışmasının yanı sıra Samsung ATIV ve Galaxy serilerini birbirine yakınlaştıracak yeni bir özelliği, SideSync’i de duyurdu. Bu yeni araç sayesinde cihazları birlikte kullanmak kolaylaşacak, çeşitli görevleri farklı platformlarda çalışan Samsung cihazları arasında kesintisiz şekilde gerçekleştirmek mümkün olacak.

Örneğin, SideSync sayesinde akıllı telefonunuza gelen bir SMS mesajını PC’nizi kullanarak cevaplayabileceksiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı her iki cihazda da görüntülemek mümkün olacak, böylelikle düzenleme işlerini PC’nizde çok daha verimli bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Öte yandan SideSync’in yedekleme ve eşzamanlama gibi özellikleri de bulunacak. Doğrusunu söylemek gerekirse, SideSync işlevleri itibariyle Apple’ın iCloud’una bir hayli benziyor.

İlgili >>Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER