Teknoloji

Samsung Tizen’i ve ilk akıllı telefonu ekim ayındaki geliştirici konferansında tanıtacak

Samsung ekim ayı sonunda ilk geliştirici konferansını düzenleyeceğini açıkladığında, bunun gerçekleştirilmesinin en mantıklı sebebi olarak Tizen’in lansmanı düşünülmüştü. Hiç kimse Samsung’un Android, TouchWiz veya akıllı beyaz eşyalar için bir yazılım konferansı düzenleyeceğini düşünmüyordu. Ortalıkta dolaşan son haberler de ilk tahminleri destekliyor.

tizen-2-1-inceleme-00004

Tizen Indonesia tarafından paylaşılan yeni bir haber Samsung’un Geliştiriciler Konferansının Tizen’in resmi lansmanına ev sahipliği yapacağını gösteriyor. Bu etkinlik boyunca mobil işletim sistemine büyük bir yer ayrılacağı, ilginin bu platform üzerinde olacağı da dile getiriliyor. Konferans süresince Tizen ile ilgili çeşitli oturumlar düzenlenecek ve böylelikle Samsung ve Tizen’in vizyonunun yazılımcılara aşılanması sağlanacak. Ayrıca bu etkinlikte ilk Tizen cihazının da görücüye çıkması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tizen 2.1 İncelemesi

Samsung ve Intel’in önderliğinde geliştirilen Tizen’in şu an için Android’e rakip olması zor. Samsung’un Tizen’i nasıl kullanacağı da merak konusu. Bazıları Samsung’un Tizen’i Android’e karşı bir alternatif olarak yedekte tuttuğunu kaydediyor. Google ile yaşanabilecek muhtemel bir yol ayrımında Güney Koreli şirket Tizen ile çalışan akıllı telefonlarına odaklanabilir.

Samsung Geliştiriciler Konferansı 26-27 Ekim tarihlerinde ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenecek.

İlgili >> Tizen Indonesia, SamMobile

İLGİLİ HABERLER