Teknoloji

Samsung akıllı telefonlar için Tizen uygulama mağazasını kapattı

samsung z4 tizen

Bu yılın başından itibaren, Samsung Tizen uygulama mağazasına hem yeni hem de mevcut kullanıcılar erişemiyor. Aslında şirket, geçen yıl haziran ayında mağaza için kullanıcı kayıtlarını kapatmıştı ve mağazayı yalnızca mevcut kullanıcılar için kullanılabilir duruma getirmişti. Üstelik kullanıcılar yalnızca önceden indirilmiş uygulamaları yeniden indirme imkanına sahip oluyordu.

Ancak 31 Aralık 2021’den sonra Tizen uygulama mağazası kalıcı olarak kapatıldı. Bu nedenle, hâlâ Samsung Z serisi bir akıllı telefon kullanıyorsanız, Android veya iOS’a geçmenin zamanı gelmiş olabilir. Tizen OS çalıştıran son telefon Samsung Z4 olmuştu ve bu telefon 2017’de piyasaya sürülmüştü. Bu nedenle meydana gelen gelişme beklenen bir olaydı.

Şirket, 2021’in ortalarında tanıtılmış olan Galaxy Watch 4 serisinin Google Wear OS giyilebilir işletim sistemiyle birlikte çıkmasından sonra Tizen projesini bir kenara bıraktığına dair önemli bir işaret daha vermişti. Gelecekteki Samsung akıllı saatleri de Wear OS ile gelecek. Bununla birlikte şirket, akıllı TV’lerinde Tizen tabanlı işletim sistemini kullanmayı sürdürüyor. 2022 model Samsung akıllı TV’leri de yeni bir ana ekran deneyimiyle sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER