Teknoloji

Samsung Tizen TV platformu için bulut oyun servisini duyurdu

samsung bulut oyun platformu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Tizen akıllı TV platformu için sunduğu yeni bir özellikle bulut oyun alanına adım attığını duyurdu. Haber, Samsung Geliştirici Konferansı açılış konuşması sırasında geldi.

Şirket, platformda hangi oyunların mevcut olacağı, varsa başka hangi platformlardan erişilebileceği veya ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında daha fazla ayrıntı vermedi. Bulut oyunları, son zamanlarda büyük teknoloji şirketlerinin çoğunun içine girdiği bir alandır, ancak aynı zamanda Samsung’un daha önce ilgilendiği bir alan olma özelliğini de taşıyor.

2010’ların başında Samsung, bulut oyunları servisinin erken bir sürümünü üst düzey TV’lerine getirmek için Gaikai adlı bir oyun akışı şirketiyle çalışmıştı. İşleyiş temelde bugünküyle aynıydı; Samsung Cloud Gaming, yalnızca bir TV, internet bağlantısı ve kumanda ile oyun oynamanıza izin veriyordu. Sistem beta sürümünde bile kullanıma sunuldu, ancak ardından Gaikai’nin yeni sahibi farklı bir yöne gitmeye karar verdi. Bu arada, yeni sahibi Sony’ydi ve teknoloji sonunda PlayStation Now hizmetine dahil edildi.

2021’de Samsung, bazı büyük teknoloji rakipleriyle ilk günlerde karşılaşacağından daha fazla rekabetle karşı karşıya kalacak. Google’ın Stadia hizmeti var, Amazon Luna üzerinde çalışıyor ve Microsoft ve Nvidia gibi daha fazla oyun odaklı şirketin kendi servisleri var.

Ancak Samsung için genel olarak amaç, telefonlarda ve TV’lerde aynı oyun deneyimini sunarak mümkün olduğunca çok platformda oyun akışı hizmeti sunmaktır. Web sitesindeki bir Soru-Cevap bölümünde Samsung, bulut oyun hizmetiyle hedefinin “kullanıcıların Tizen platformuyla donatılmış Samsung Smart TV’lerinde en yeni oyunları oynamasına” izin vermek olduğunu söylüyor.

Ayrıca Samsung, bu hizmeti için çeşitli iş ortaklarıyla çalıştığını ve servisini güçlendirmek için web teknolojisini kullandığını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER