Teknoloji

Samsung Tizen OS platformunu diğer TV üreticilerine açıyor

samsung tizen os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

LG bir süre önce webOS platformunu diğer TV üreticilerine açacağını duyurmuştu. LG’nin TV pazarındaki en önemli rakibinin benzer bir adım atması da fazla zaman almadı. Samsung Tizen OS platformunun diğer TV üreticilerinin kullanması için lisans vereceğini duyurdu.

Güney Koreli şirketin Tizen OS’i kullanım hakkı verdiği şirketler arasında Türkiye’den Sunny de bulunuyor. Sunny ve Samsung’un bir süredir devam eden bir üretim ortaklığının olduğunu hatırlatmakta da fayda var. Akai, RCA, Bauhn, Linsar ve Vispera gibi şirketler de Samsung’dan Tizen OS için lisans aldı.

Bu iş birlikleri sayesinde Samsung TV Plus, kişiselleştirilmiş tavsiyeler sunan Universal Guide ve Bixby dijital asistan gibi Tizen OS özelliklerini bu üreticilerin ürettiği televizyonlarda bulmak mümkün hâle gelecek.

LG ve Samsung’un TV platformlarını diğer üreticilere açarken benzer motivasyonlara sahip olduğu söylenebilir. İki şirket de normal şartlar altında Android TV, Roku veya Fire TV yüklü olarak gelebilecek “uygun fiyatlı” TV’ler için kendi platformlarını da bir alternatif olarak sunmuş oluyor. Böylelikle iki şirket de TV pazarındaki etkilerini biraz daha artırma imkanını yakalıyor.

Samsung Tizen OS ve LG webOS platformları, Google’ın Android TV platformlarının en önemli rakipleri arasında yer alıyor. Her iki platform da iyi arama ve özelleştirme özellikleri barındırıyor, aynı zamanda farklı sesli asistanları kullanma imkanını sunuyor.

İLGİLİ HABERLER