Teknoloji

Samsung Tizen ile çalışan bir akıllı telefonu çok yakında çıkarabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung bir yandan Android tabanlı akıllı telefonlara büyük ağırlık verirken bir yandan da Windows Phone, bada gibi alternatif işletim sistemlerini de elinde bulundurmaya devam ediyor. Buna geçen yıl Intel ile girişilen ortaklıkla birlikte Tizen de eklenmişti. Linux tabanlı bir işletim sistemi projesi olan ve MeeGo’nun mirasını Intel tarafında devam ettiren Tizen’in bir Samsung telefonuyla hayat bulması uzun zamandır bekleniyor. Eğer son zamanlarda ortalıkta dolaşan dedikodular doğruysa Tizen tabanlı ilk Galaxy cihazını çok yakında görebiliriz.

Samsung-Galaxy-S-III-Inceleme-00009

Dedikodusu yapılan Galaxy telefonunun gelecekte çıkacağı söylense de kesin bir zaman aralığı verilmiyor. Samsung’un bu Tizen telefonunu piyasaya sürmesi aslında büyük bir meydan okumayı ve sonrasında girişilecek büyük bir mücadeleyi de beraberinde getirebilir. Doğrusunu söylemek gerekirse Tizen markasının çoğu kullanıcı tarafından bilinmediği bir gerçek. Belki teknoloji dünyasıyla yakından ilgilenenler bu isme aşina olabilir, ancak iPhone ve Android’i iyice benimsemiş olan sıradan kullanıcılar Tizen’i tanımakta zorlanacaktır. Bu, Samsung’un Tizen’i Android ve iOS’e rakip olacak şekilde konumlandırmasını biraz zorlu hâle getirecektir. Bununla birlikte Samsung’un dünya çapında çoğu ülkede sahip olduğu hakim konum O’nun tüketici alışkanlıklarını ve eğilimlerini yönlendirme konusunda kendisine avantaj sağlıyor. Girişilecek büyük bir tanıtım hamlesiyle birlikte tüketicilere bir Tizen bilinci aşılamak da mümkün olabilir.

Bu arada dedikodular Tizen ile çalışan Galaxy cihazından bahsediliyor, ancak Samsung’un Galaxy adını Android cihazları için ayırdığını, bu seriyi Tizen gibi başka işletim sistemiyle çalışan bir ürünle bozmayacağını düşünüyoruz. Yani, Samsung’un muhtemel Tizen cihazı Galaxy serisi yerine yepyeni bir seri altında çıkabilir, bu ihtimali gözardı etmemek gerek.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER