Teknoloji

Samsung Thunderbolt 3’lü QLED kavisli monitörü CJ791’i tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung cj791 qled monitörSamsung, Thunderbolt 3 destekli kavisli monitörü CJ791’in duyurusunu CES 2018’den hemen önce gerçekleştirdi. Güney Koreli şirketin belirttiğine göre, bu kavisli monitör oyun tutkunlarına ve profesyonel kullanıcılara yönelik olarak tasarlandı. 34 inçlik CJ791 kavisli monitör, tek güç kaynağı kullanması ve görüntü işleme hızını yüksek seviyedeki resim kalitesiyle bir araya getirmesiyle konforlu ve verimli bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Samsung CJ791 kullanıcıları monitörlerini ve dizüstü bilgisayarlarını kablo kalabalığında boğulmadan, tek bir Thunderbolt 3 kablosu ile bağlayabilecekler. Thunderbolt 3 bağlantısı, saniyede 40 Gigabit’e varan işlem hızı sunarak USB alternatiflerinden neredeyse dört kat daha yüksek performans gösteriyor. Kullanıcılar bu sayede; Mac bilgisayarlar, Tip-C USB kullanan dizüstü bilgisayarlar ve depolama aygıtları veya harici grafik kartları gibi diğer masaüstü aksesuarlarından oluşan tam teşekküllü bir ekosistem içinde kesintisiz ve hızlı bağlantı keyfini sürebiliyor. CJ791 kavisli monitör ayrıca Thunderbolt 3 bağlantı arayüzü sayesinde 85 watt dizüstü şarj gücü de sağlıyor.

Güney Koreli şirkete göre, CJ791’in net ve detaylar bakımından zengin tasarımı, kullanıcıların çok sayıda işi çok daha etkin bir şekilde yapabilmesini sağlayacak. 21:9 ekran oranı çoklu görev uygulamaları için geniş bir çalışma alanı sağlarken 3440 x 1440 piksel ultra-geniş QHD çözünürlüğü ise içerik ve görüntüyü Full HD alternatiflerindeki piksel yoğunluğunun yaklaşık 2,5 katına kadar yükseltiyor. Bu sayede büyük dosyalar, çalışma sayfaları ve veri tabloları ekran kaydırmaya veya yakınlaştırmaya gerek kalmadan daha okunabilir bir şekilde görüntülenebiliyor.

Profesyonel kullanıcılar CJ791 monitörlerini kendi çalışma alanlarına uygun bir şekilde kişiselleştirme esnekliğine de sahip oluyor. Monitör, yükseklik ve eğim ayarına izin veren ekran sehpası sayesinde en rahat izleme açısı ve konumuna göre istenilen şekilde ayarlayabiliyor.

Samsung CJ791 kavisli monitör, oyun tutkunlarını da etkileyecek gibi görünüyor. Ekranın QLED teknolojisi, sRGB spektrumunun yüzde 125’i genişliğindeki renk skalası sayesinde daha koyu siyah, daha parlak beyaz ve gerçekçi gölgelerle tüm renkleri aynen olması gerektiği gibi yansıtıyor ve benzersiz bir görsel gerçekçilik sunuyor. Sektörün en keskini olan 1.500R eğiklik ve ultra-geniş 178 derece izleme açısı ile bir araya geldiğinde, kullanıcılar her sahnede görüntünün tamamını kendilerini içine alan bir ekran deneyimiyle izliyor.

Ekranın ayrılmaz parçası olan, oyun tutkunlarına yönelik Oyun Modu ise kullanıcının her sahnenin renk ve kontrast özelliklerini dinamik gama ayarları ile gerçeğe en yakın şekilde ayarlamasına izin vererek rakiplerinden bir adım önde olmasını sağlıyor. CJ791’in dört milisaniyelik muazzam tepki süresi sahneler arasındaki geçişleri yumuşatarak ekranı yarış, savaş simülasyonu ve dövüş oyunları için ideal hale getiriyor.

Samsung, bu yeni kavisli QLED monitörünü CES 2018’de ziyaretçilerle buluşturacak.

İLGİLİ HABERLER