Manşetler

Samsung The Wall Luxury büyüklüğü ve çözünürlüğüyle etkiliyor

samsung the wall luxury
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung devasa boyutlu modüler MicroLED TV’si The Wall’un yeni bir versiyonunu duyurdu. The Wall Luxury adını taşıyan yeni versiyon minimum 8K çözünürlüğe sahip. TV’nin köşeden köşeye uzunluğu 292 inç olarak ölçülüyor. Aynı zamanda TV’nin 73 inçlik büyüklüğe sahip olan 2K çözünürlüklü versiyonu da bulunuyor. The Wall Luxury gelecek aydan itibaren yurt dışında satışta olacak.

The Wall Luxury’nin Samsung’un daha önceki MicroLED prototiplerine göre daha yüksek bir maksimum çözünürlük değeri bulunuyor. Ancak daha fazla alan kaplıyor. Tha Wall’un bu yılın başında CES’te gösterilen versiyonu 75 inçlik büyüklüğe sahip bir 4K MicroLED TV‘ydi. Ne var ki, 73 inçlik alternatif versiyon, 2K çözünürlük ile o prototipten daha düşük boyut ve çözünürlüğe sahip.

Samsung’un MicroLED teknolojisi modüler, yani farklı boyutlar ve çözünürlükler için ayarlanabiliyor. Bu modüller Lego gibi birbirine tutturulabiliyor. Ne var ki, TV’nin toplam çözünürlüğünü artırabilirken her bir bağımsız modülün çözünürlüğünü artıramıyorsunuz. Daha fazla modül ekleme sadece toplam piksel sayısını artırabiliyor.

MicroLED etkileyici bir yeni ekran teknolojisi türü. Bağımsız LED’leri kullanarak resim üretebiliyor. Halbuki mevcut LED TV’ler onları bir LCD katmanının arkasından ışık üretmek için kullanıyor. Yani MicroLED TV’lerde bir görüntünün siyah bölgeleri tamamen siyah oluyor, çünkü pikseller hiçbir şekilde ışık yaymıyor. Bu açıdan OLED ile benzerlik taşıyor. Samsung, The Wall Luxury’nin 100 bin saatlik kullanım ömrüne sahip olduğunu ve 2000 nit maksimum parlaklık değerine erişebileceğini söylüyor.

Samsung The Wall Luxury’nin fiyatını açıklamadı. Ancak boyutları ve teknik özellikleri çok uçuk seviyelerde olacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER