Teknoloji

Samsung 4K destekli yeni projeksiyon cihazı The Premiere’i tanıttı

samsung the premiere

Samsung, The Premiere ile üst sınıf ev eğlence cihazlarına bir seçenek daha ekledi. Bir kısa mesafe projeksiyon cihazı olan The Premiere, 4K çözünürlük desteği sunuyor. Bu da cihazı Samsung’un genellikle odaklandığı QLED TV’ler için uygun bir alternatif hâline getiriyor.

The Premiere, Samsung’un “Lifestyle” serisinin en yeni üyesi olma özelliğini taşıyor. Bu seride tasarımın ön planda olduğu The Serif, The Frame, The Sero ve The Terrace gibi ürünler bulunuyor. Salonun dekorasyonuna uyum sağlayacak ürünlerden oluşan Lifestyle serisine The Premiere gibi ekranı tamamen ortadan kaldıran bir cihazın eklenmesi doğru bir tercih olarak tanımlanabilir.

“Kısa mesafe” projeksiyon cihazı olan The Premiere, görüntünün yansıtılacağı duvarın hemen önüne yerleştirildiğinde bile iyi bir görüntü sunmayı vadediyor. Güçlü ses sistemleri de barındıran cihaz, “hepsi bir arada” bir çözüm niteliği taşıyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde mevcut ses sistemlerini de The Premiere’e bağlayabiliyor.

The Premiere için iki farklı model sunuluyor. LSP9T isimli model 130 inçlik projeksiyon yapabiliyor. Maksimum parlaklık ise 2800 ANSI lümene kadar çıkıyor. Bu model Samsung tarafından “Dünyanın ilk üçlü lazer teknolojisine sahip HDR10+ sertifikalı projektörü” olarak tanımlanıyor. LSP7T’de ise projeksiyon kapasitesi 120 inçe iniyor. Samsung’un bu model için aynı iddialı nitelemeleri yapmadığını belirtmekte de fayda var.

Her iki model de Samsung’un Smart TV platformunu destekliyor. Yeni Samsung TV’lerde bulunan tüm uygulama ve servislere The Premiere’de de erişilebiliyor. UHD Alliance’ın Filmmaker Mode’u da The Premiere’de mevcut. Samsung bunun bir projektör için ilk olduğunu vurguluyor.

Samsung, The Premiere için henüz bir fiyat ve çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak projeksiyon cihazının yıl bitmeden ABD, Avrupa ve Güney Kore’de piyasaya sürüleceği belirtildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER