Teknoloji

Samsung Terrace TV ve soundbar dış ortamda multimedya keyfini katlıyor

samsung terrace

Samsung oturma odaları söz konusu olduğunda, TV pazar payı bakımından hakim güç konumunda bulunuyor. Şirket şimdi bu başarısını dış ortamlara da taşımayı planlıyor. Şirket Terrace adı verilen en son TV modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu TV modeli içinde Serif, Frame ve Sero modellerinin bulunduğu “yaşam tarzı” ailesine katılıyor.

Terrace modeli dış ortamda TV izlemek için tasarlandı. IP55 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklılığı belgeleniyor. Ekranı da 2000 nit parlaklık seviyesiyle güneş altında bile neler olduğunu rahatlıkla seçme imkanı sunuyor.

Terrace’ın 55 inçlik modelinin yurt dışı fiyatı 3455 dolar olarak belirlenmiş. 65 inç 4999 dolar, 75 inç ise 6499 dolar fiyat etiketiyle sunuluyor. Şirketin QLED 4K TV’leri ve hatta bazı 8K modelleriyle karşılaştırıldığında fiyatının epey yukarıda olduğu görülüyor.

Samsung, sağlamlığa önem verilmiş olmasına rağmen Terrace’ın hâlâ çekici bir tasarıma sahip olduğunun altını çiziyor. Çok fazla göze batmayan çerçevesi ve 59 milimetrelik derinliğiyle, Samsung’un bu konuda haklı olduğunu söyleyebiliriz. Dahili HDBaseT alıcısı bulunuyor ve bu TV’nin çalışması için bir yere monte edilmesi ve bir AC prizin bulunması yeterli oluyor. HDBaseT sayesinde 4K video, ses ve güç aynı kabloda, uzun mesafeler arasında taşınabiliyor. Bu nedenle dışarıda kullanılan cihazlarda çoğunlukla bu teknoloji tercih ediliyor.

Samsung panel olarak Terrace için üst sınıf QLED TV’lerinde kullandığı paneli tercih etmiş. Tam dizi yerel karartma, genişletilmiş quantum dot color, yansıtma önleyici kaplama ve şirketin imzasını taşıyan ortam modu özellikleri mevcut. Televizyonu aktif biçimde kullanmadığınız zamanlarda sanat eserlerini, fotoğrafları veya diğer içerikleri gösterebilirsiniz.

Terrace ABD ve Kanada’da satışa çıktı. Bu yılın ilerleyen zamanlarında Almanya, Avustralya, Yeni Zelanda ve diğer bölgelere de gelecek. Bireysel tüketicilere hitap eden bu modelin yanı sıra, 2020’nin ilerleyen zamanlarında işletmeleri hedefleyen “profesyonel” versiyonun çıkması da planlanıyor.

Samsung’un TV için yayınladığı tanıtım fotoğraflarında dikkat çeken bir de soundbar var. Samsung’un Terrace Soundbar olarak adlandırdığı bu ses sistemi de IP55 sertifikasıyla geliyor. Distorsiyon engelleyici teknolojiyle geliyor. Şirket, bu hoparlörün güçlü ve net bir ses çıkışı sunduğunu, böylelikle dışarıda ev sineması deneyimi yaşatabildiğini dile getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER