Teknoloji

Samsung telefonlarında çentik ve deliği bitirecek teknoloji yolda

samsung chatgpt
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un 2020 yılında ekran altı kamera teknolojisini hayata geçirmeyi hedeflediği söyleniyor. Böylelikle akıllı telefonlarda çentikli veya delikli ekran kullanmadan ya da açılır selfie kamera mekanizmasına yer vermeden tam ekran deneyimine erişmek mümkün olacak.

Güney Koreli web sitesi The Elec’e göre, ekran altı kamera teknolojisini barındıran ilk akıllı telefon gelecek yıl çıkacak. Geçtiğimiz mart ayında Samsung’un mobil iletişim Ar-Ge grubu başkan yardımcısı Yang Byung-duk, verdiği bir demeçte şirketinin kamera deliğini görünmez hâle getirmek için çalıştığını söylemişti. Amaçlanan ise tam ekranlı bir akıllı telefon üretmekti.

Ekran altı kamera Galaxy S10 ve Galaxy Note 10’un ekranlarında gördüğümüz deliklere göre büyük ilerleme olacak. Samsung, HiAA1 olarak kısaltılan, Aktif Alandaki Delik olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir makine ile bu yılın amiral gemisi akıllı telefonlarının ekranlarının üretimini gerçekleştiriyor. Şirketin gelecek yıl çıkacak ekran altı kameraları üretecek ilk HiAA2 ekipmanını da teslim aldığı söyleniyor.

Ekran altı kamera teknolojisini barındıracak ilk Samsung akıllı telefonunun hangisi olacağına dair tartışmalar var. Elec, bu teknolojinin öncelikle Galaxy Fold 2’de kullanılacağını öne sürüyor. Bu, zaten üretimi karmaşık olan akıllı telefonun üretimini daha da zor hâle getirecektir. Samsung’un katlanabilir ekranın yol açabileceği bozulmalar ve ışık sızmaları gibi sorunları aşması gerekecek. Gelecek nesil katlanabilir telefonuna bir de yeni kamera teknolojisi eklemek, cihazın fiyatını daha da yukarı çekecektir.

Samsung konusunda genellikle doğru çıkan haberler veren Ice Universe ise, ekran altı kamera teknolojisinin Galaxy Fold 2 ile geleceği iddiasına katılmıyor.

Ona göre ekran altı kamera teknolojisi ne Galaxy Fold 2’de ne de Galaxy S11’de gelecek. İlginçtir ki, Galaxy Note 11’den bahsetmiyor. Bu durumda söz konusu birimin o cihazda çıkması muhtemel görünüyor. Ayrıca, Samsung’un son zamanlarda yeni işlevleri amiral gemisi olmayan cihazlarda test edip amiral gemisi telefonlarına getirdiğini dikkate alırsak, A serisi akıllı telefonda da bu teknolojinin ilk kez geldiğini görebiliriz.

Samsung, ekran altı kameralar için çalışan tek üretici değil. Oppo ve Xiaomi de bu alanda kendi teknolojilerini geliştiriyor. Samsung tutkunları ise bu teknolojinin gelecek yıl ürünlere gelmesini umuyor.

İLGİLİ HABERLER