Teknoloji

Samsung telefonları popüler, ancak uygulamaları değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yayınlanan yeni bir rapora göre, Samsung kullanıcıları şirket tarafından geliştirilen mesajlaşma, arama uygulamalarına veya uygulama mağazası Samsung Hub’a fazla ilgi göstermiyor. Kullanıcıların Facebook, WhatsApp, YouTube, Google Play gibi mecraları Samsung tarafından hazırlanan muadillerine tercih ettiği görülürken, Samsung uygulamaları için ayda ortalama 7 dakika ayırdıkları ifade edildi. Facebook için ayrılan süreyse 11 saati buluyor.

Samsung cihaz pazarını fethedip kendi yerel uygulamalarını çok geniş bir alana yayma fırsatına kavuşsa da, bu durum Samsung markalı uygulamalar için popülarite anlamına gelmiyor. Kullanıcılar Samsung’un mesajlaşma uygulaması ChatON için sadece 6 saniye harcıyor. Samsung akıllı telefonlarında ön yüklü olarak pek çok uygulama sunsa da, son kullanıcı şirketin bu tekliflerinin önemli bir kısmını görmezden geliyor.

Android ekosistemi içinde bir müşteri sadakati oluşturmak isteyen Samsung için bu durum aşılması gereken önemli bir engel. Raporu hazırlayan Strategy Analytics’in başkan yardımcısı Barry Gilbert, Samsung’un pazardaki hakim pozisyonunun şirkete kendi markasını taşıyan içerik servislerini sunma konusunda ideal bir fırsat verdiğini, ancak şirketin kullanıcıların dikkatini çekmek için daha farklı bir uygulama seti geliştirmesi gerektiğini ifade etti.

İlgili >> Strategy Analytics

İLGİLİ HABERLER