Manşetler

Samsung telefonları fotoğrafları rastgele kişilere izinsiz gönderiyor

samsung galaxy s9 plus inceleme

samsung galaxy s9 plus incelemeABD’de yaşayan Samsung telefon sahiplerinin başında yeni bir problem var gibi görünüyor. Bazı kullanıcılar cihazlarının film rulosundaki fotoğrafların izinsiz olarak başka kişilere gönderildiğini belirtti. Cihaz sahiplerinin konuya ilişkin Reddit ve şirketin resmi forumundaki siparişleri ilk olarak Gizmodo tarafından gündeme getirildi.

Fotoğrafların gönderiminin varsayılan mesajlaşma uygulaması Samsung Mesajlar üzerinden yapıldığı belirtilirken, uygulamanın bu durum konusunda dosya sahiplerine haber vermediği ifade edildi. Kullanıcıların fotoğraflarının izinsiz paylaşımından alıcıların yaptığı geri dönüşler sayesinde haberdar olduğu belirtildi.

Güney Koreli şirketin sözcüsü tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, durumdan haberdar olunduğu ve ekiplerin konuyla ilgilendiği ifade edildi. Forum sayfalarında sorunun öncelikli olarak Galaxy S9 ve S9+’ı etkilediği belirtilse de, problemin kapsamının daha geniş olabileceği de öngörülüyor. Şirket, problemden etkilenen kullanıcılarının 1-800-SAMSUNG numaralı hattan kendisine ulaşmasını istedi.

Bazı kullanıcılar sorunun kısa süre önce gerçekleştirilen RCS mesajlaşma güncellemesinden kaynaklandığını belirtirken, söz konusu güncellemenin operatörler tarafından paylaşılması nedeniyle gözler operatörlere çevrildi. Akıllara gelen ilk isim söz konusu güncellemeyi geçtiğimiz hafta dağıtıma çıkaran T-Mobile oldu. Söz konusu mesajlaşma standardı sohbet deneyimine daha modern bir görüntü kazandırırken, T-Mobile sorunun kendisinden kaynaklandığı iddiasını kabul etmedi. Şirket tarafından The Verge’e gönderilen açıklamada, sorunun kaynağının Güney Koreli şirkette aranması gerektiği belirtildi.

Çözüm bekleyen Samsung sahiplerinin önünde hâli hazırda tek seçenek olarak Mesajlar uygulamasının depolama alanına erişim iznini kaldırmak bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER