Teknoloji

Teksas’taki kötü hava koşulları Samsung’u da vurdu

samsung
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, ABD’nin Teksas eyaletinin Austin şehrinde büyük bir çip fabrikasına sahip. Eyalet genelinde kötü hava koşulları nedeniyle yaşanan enerji sıkıntısı, Samsung’u da vurdu. Yerel elektrik şirketi Austin Energy, Samsung’dan fabrikadaki üretimi durdurmasını istedi.

Uri Fırtınası nedeniyle Teksas eyaletinin büyük kısmında ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Eyaletteki elektrik kesintilerinin 20 bin kişiyi etkilediği belirtiliyor. Samsung’a gelen üretim durdurma talebinin ani bir kesinti sonucunda yaşanabilecek sorunları engellemek için yapıldığı ifade edildi.

Güney Koreli şirket, Austin’deki tesiste on binlerce silikon çip üretiyor. Burada yaşanacak plansız bir elektrik kesintisinin milyonlarca dolarlık bir zarara yol açabileceği belirtiliyor. Şirket tesiste 14 nm çip tasarımıyla üretim gerçekleştiriyor.

Austin’de Samsung dışında başka üreticilerin de çip fabrikaları bulunuyor. NXP Semiconductors ve Infineon Semiconductors şehirde üretim tesisi olan şirketler arasında yer alıyor. Apple da şehirde Mac Pro üretimi yapıyor. Olumsuz koşullar nedeniyle Apple’ın da üretimi durdurmuş olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER