Manşetler

Samsung tarafından geliştirilen Google Nexus S resmiyet kazandı – Galeri & Video

Birkaç haftadır hakkında sürekli bilgi sızıntıları gördüğümüz Google Nexus S nihayet resmiyet kazandı. Bu ay içinde ABD ve İngiltere’de satışa çıkması beklenen Google Nexus S’te 4 inç’lik WVGA dokunmatik ekran, 1 GHz’lik Samsung Hummingbird işlemci, 16 GB’lık dahili depolama alanı, WiFi b/g/n kablosuz bağlantı desteği, NFC (Yakın Alan İletişimi) desteği bulunacak. Bu cihaz Android 2.3 Gingerbread işletim sistemiyle çalışacak.

Google Nexus S’te Bluetooth 2.1, GPS, USB desteğinin yanı sıra kulaklık çıkışı da bulunuyor. 5 megapiksellik flaşlı kameraya sahip olan bu cihazda üç eksenli jiroskop da mevcut. Parmak izi tutmayan bir maddeyle kaplı olan bu cihaz VoIP/SIP internet üzerinden sesli görüşme olanağı da sunuyor. Mobil bağlantı seçeneklerine baktığımızda dört bant GSM (850, 900, 1800, 1900) ve üç bant HSPA (900, 2100, 1700) desteğinin olduğunu görüyoruz.

Google Nexus S, 16 Aralık tarihinden itibaren ABD’de Best Buy mağazalarında 529$’lık sözleşmesiz fiyatla veya T-Mobile ile 2 senelik kontrat karşılığında 199$’lık ön ücretle sunulacak. İngiltere’de ise bu cihaz Carphone Warehouse tarafından, 20 Aralık’tan itibaren 549.95 pound üzerinden satılacak.

Galeri: Google Nexus S
[nggallery id=464]

Video: Google Nexus S tanıtım videosu

Video: Google Nexus S’in hikayesi

İlgili – Google Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER