Teknoloji

Samsung yeni taşınabilir SSD çözümünde güvenliği artırıyor

samsung t7 touch

Taşınabilir SSD çözümleri son zamanlarda popüler hâle gelse de, bunların çok azı kullanıcılara gerekli güvenliği sağlıyor. Samsung Touch T7 ile bu konuda harekete geçiyor ve kullanıcılara parmak iziyle ekstra güvenlik vadediyor. Böylelikle kullanıcıların hassas verilerini daha sıkı şekilde koruması mümkün hâle geliyor.

T7 Touch, teknik açıdan geçtiğimiz yıl çıkan T5’in devamı niteliğinde. Ancak kapasitif parmak izi tarayıcısının ve AES 256-bit donanım şifrelemesinin varlığı, T7 Touch’ı daha güvenli bir seçenek hâline getiriyor.

1 GB/s okuma ve yazma hızı da T7 Touch’ı selefinden ayıran noktalar arasında bulunuyor. Bu hızın T5’in sunduğunun iki katı olduğunu belirtmekte fayda var.

Cihazda USB-C’den USB-C’ye ve USB-C’den USB-A’ya bağlantı seçenekleri mevcut. USB 3.2 üzerinden 10 Gbps’ye varan transfer hızları da T7 Touch tarafından destekleniyor.

Samsung T7 Touch için üç farklı depolama alanı seçeneği mevcut. 500 GB kapasiteli model için 129 dolar, 1 TB model için 229 dolar ve 2 TB kapasiteli model için de 399 dolar ödemek gerekecek. Siyah ve gümüş renk seçenekleri bulunan titanyum kaplı T7 Touch, tartıda sadece 58 gram çekiyor. Taşınabilir SSD ocak ayının sonunda piyasaya çıkacak.

İLGİLİ HABERLER