Teknoloji

Samsung’un yeni taşınabilir SSD sürücüsü T3 USB Type-C destekliyor

Samsung T3 SSD

Geçen yıl 1 TB kapasiteli Portable SSD T1 depolama ürünüyle dikkat çeken Samsung, CES 2016’nın hemen öncesinde bu çekici görünüme sahip harici depolama sisteminin yeni versiyonu Portable SSD T3’ü duyurdu.

Samsung T3 SSD bazı yeni numaralar öğrenmiş; mevcut 250 GB, 500 GB ve 1 TB kapasiteli modellere 2 TB kapasiteli yeni bir seçenek daha ekleniyor. T3 55-60 gr. arası ağırlığa ve 7.4 cm uzunluğa sahip bir gövdede geliyor. Samsung bu sürücünün şoklara karşı dayanıklı olduğunu, 2 metre yükseklikten düşüşlerde bile hiçbir zarar görmeden kalabildiğini söylüyor.

T3, USB 3.1 Type C bağlantısını destekliyor. Bunun yanı sıra 2.0 ve 3.0 USB standartları da destekler arasında mevcut. Sürücü saniyede 450 MB’ye varan okuma-yazma hızları vadediyor. Eğer depolama işlerini hareket hâlindeyken yönetmek isterseniz, Samsung bunun için yardımcı Android uygulaması da sunuyor.

Samsung T3 SSD: Fiyat belli değil

Samsung, T3’ün gelecek ay ABD, Çin, Güney Kore ve çeşitli Avrupa ülkelerinde satışa çıkacağını, daha sonra daha geniş çapta küresel pazara yayılacağını kaydetti. Fiyat hakkında herhangi bir bilgi olmasa da, 1 TB kapasiteli T1’in 1500 TL civarında fiyatı olduğunu biliyoruz. Bu ürünün şu anda yurt dışı fiyatı da 380 dolar civarında, geçen yıl ise 600 dolardan satışa sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER