Manşetler

Samsung Symbian desteğini sonlandırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un kıdemli yöneticilerinden birisi bundan yaklaşık bir sene önce Symbian’ı yol haritasından çıkarmak gibi bir plandan söz etmişti. Bu açıklamanın sonrasında Samsung tekzip niteliğinde bir mesaj yayınlayarak birden fazla işletim sistemi destekleme stratejisine olan kesin bağlılığını ortaya koymuştu.

Aradan geçen zamanda neler oldu bilinmez, ancak kesin olan birşey var ki, Samsung artık Symbian’ı ilgi alanından çıkarıyor. Kayıtlı Symbian yazılımcılarına gönderilen bir iletide Samsung’un Symbian forumunu kapatacağı ve Symbian ile ilgili tüm içerikleri bu yılın sonuna kadar kaldıracağı haber veriliyor.

Symbian birkaç yıldır süren gerilemesini durdurmakta olduğunun işaretlerini vermeye başlamışken gelen bu haber biraz can sıkıcı. Ancak Samsung’u da anlayışla karşılamak lazım. Nokia’nın akıllı telefon alanındaki en büyük rakiplerinden bir olan Samsung şu anda Bada, Windows Phone 7 ve Android ile tamamen meşgul durumda. Görünüşe göre Samsung’un Symbian Vakfı üyeliği Sony Ericsson’unki gibi sadece görünüşte kalacak.

İlgili – Samsung

İLGİLİ HABERLER