Ulaşım

Samsung sürücüsüz otomobil işine girmek için kolları sıvadı

samsung ces 2023

samsung-logo-mwc-2015

Samsung sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde çalışacak yeni bir ekip oluşturmak için hazırlıklara başladı. Söz konusu ekip, baştan aşağıya bir araç inşa etmek yerine bileşenler üstüne odaklanacak. Güney Koreli şirketin ezeli rakibi Apple’ın da otomotiv sektöründe benzer bir yaklaşımı tercih edeceği söyleniyor. Samsung sürücüsüz otomobil işinde anavatanından rakiplerle de mücadele edebilir. Güney Kore’nin otomotiv devlerinden Hyundai de bu hafta içinde otonom sürüş için kendi yonga ve sensörlerini geliştirdiğini açıklamıştı. Samsung, uzun vadeli planlarına ilişkin olarak ise bilgi vermedi.

Otonom sürüş teknolojilerine daha fazla eğileceğini açıklayan bir diğer şirket ise Çinli arama devi Baidu oldu. Baidu, geliştireceği sürücüsüz taşıtların halka açık servisler olarak kullanılmasını amaçlıyor. Çin’in resmi haber ajansı Xinhua, Baidu’nun ülkenin ilk sürücüsüz otomobilini geliştirmeyi başardığını ve söz konusu otomobilin testlerde saatte 100 kilometre hıza ulaşabildiğini ifade etti. Google’ın derin öğrenme projesinin arkasındaki isim olan Stanford Üniversitesi menşeili araştırmacı Andrew Ng, şu anda Baidu’nun otonom sürüş girişimi için çalışıyor.

Baidu’nun otonom sürüş teknolojisiyle modifiye ettiği BMW 3 serisi araçlar, Çin’in başkenti Pekin’in kuzeyindeki ekspres yollarda test ediliyor. Otomobillerde Baidu’nun derin öğrenme ve haritalama yazılımlarıyla birlikte lazer radarları, sensörler ve kameralar bulunuyor.

Şirket söz konusu otomobilleri özel müşterilere ulaştırma gibi bir plandan bahsetmese de, ilk kamusal araçları üç yıl içinde kullanıma sunmayı hedefliyor. Baidu’nun kıdemli başkan yardımcısı Wang Jing, sürücüsüz taşıtların kamusal kullanımı için devletlerle işbirliği gerçekleştireceklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER