Teknoloji

Samsung’un desteklediği SunnyFive ile evlere yapay güneş ışığı [Video]

samsung sunnyfive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un bünyesinde barındırdığı kuluçka merkezi C-Labs kapsamında desteklenen girişimler arasında SunnyFive da yer alıyor. Bu girişim doğal güneş ışığının tüm yararlarını sunan yapay bir pencere geliştiriyor.

SunnyFive’ın geliştirdiği pencere işlevsellik anlamında mevsimsel duygudurum bozukluğu (SAD) hastalarına pazarlanan ışık terapisi lambalarıyla benzer görünüyor. Doğal ışığın tüm spektrumunu sağlıyor ve gerçek bir pencereden sızan ışığınkine benzer bir aydınlatma oluşturacak şekilde programlanabiliyor.

Işığın geliş açısı gün boyunca değişecek şekilde bir görünüm oluşturuluyor. Gün doğumu, gün batımı, bulutlu hava, puslu hava gibi çeşitli güneş ışığı senaryoları da uygulanıyor. Yardımcı uygulama sayesinde kullanıcılar ışığın renk sıcaklığını ve parlaklığını ayarlayabiliyor. Aynı zamanda çalar saat benzeri bir özelliğin de bulunmasını beklemek çok olmayacaktır.

Samsung’un belirttiğine göre, bu ürün kullanıcıların iç ortamdayken veya düşük aydınlatmalı yerlerde bile D vitamini sentezlemesine yardımcı oluyor. Üstelik bu sırada cilt yaşlanması veya güneş yanığı gibi endişeler de yaşanmıyor. Üstelik bu pencere Samsung’un SmartThings adlı akıllı ev ekosistemiyle de entegre edilecek.

Aslında bu tarz pencerelerle ilk kez karşılaşmıyoruz. Ancak SunnyFive’ın ürünü, dünyanın yeni tip koronavirüs salgınından korunmak amacıyla evine kapandığı bir zamanda oldukça çekici görünüyor. Işığın az girdiği bir evde veya apartman dairesinde yaşayanlar için, yeteri kadar aydınlatıcı bir ışığın yatak odası veya banyo penceresinden girmesi dikkate değer farklılık yaratabilir.

Ne yazık ki, SunnyFive’ın penceresinin piyasadaki varlığıyla ilgili pek bir bilgi bulunmuyor. Ürünün fiyatı, piyasaya çıkış tarihi veya detaylarının yer aldığı bir web sitesi yok. Sadece Samsung’un, girişimi desteklediğine dair bir duyuru var. Aynı zamanda çok yakında bağımsız bir girişim olarak yola devam edecek gibi görünüyor.

Şimdiye kadar, Samsung’un C-Labs kuluçka merkezinden çıkan çeşitli ilgi çekici fikirleri gördük. Samsung 45 kadar girişimi destekliyor olsa da, gerçek anlamda çığır açıcı nitelikte bir ürün görmedik. En bilinen C-Labs ürünlerinden bir tanesi Welt adı verilen bir akıllı kemer olmuştu. Bu ürünle ilgili olarak da son zamanlarda fazla haber çıkmıyor.

SunnyFive’ın daha önce SunnySide adını taşıyan bir versiyonu bu yıl CES’te gösterilmişti. Belki gelecekte bu ev ürünüyle ilgili daha fazla ayrıntıyı görürüz. Bu arada Samsung’un destek verdiği ve bugünkü basın bülteninde dikkat çektiği diğer girişimler arasında akıllı ders notları servisi ve metin sayısallaştırıcısı da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER