Teknoloji

İkinci nesil Samsung SUHD TV’ler akıllı evler için bir merkez işlevi görecek

samsung suhd tv

Samsung, ikinci nesil SUHD TV serisiyle teknoloji meraklılarının karşısına çıktı. Kavisli ekranlar ve Tizen işletim sistemi, ikinci nesil Samsung SUHD TV modellerinde de önemli bileşenler olmayı sürdürüyor. Ancak 2016 ile birlikte seride bazı önemli değişiklikler de gerçekleştiriliyor. Öncelikli olarak serideki televizyonların tamamında daha parlak ve canlı görüntü için HDR desteği bulunuyor. Tıpkı LG gibi, Samsung da UHD Alliance tarafından verilen “Ultra HD Premium” etiketinin varlığını ön plana çıkarıyor.

Samsung’dan yapılan açıklamada, Quantum Dot teknolojisinde de bazı iyileştirmeler yapıldığı ve böylelikle hem karanlık hem de aydınlık odalardaki izleme deneyiminde optimizasyon gerçekleştirildiği ifade edildi. Yeni SUHD TV’lerde HDR içerikleri izlerken, kullanıcıların parlaklık konusunda endişelenmesi gerekmiyor. Zira televizyon kullanıcıların gözlerini büyütecek kadar yeterlilikte parlaklık sağlıyor. Samsung, daha iyi görüntü kalitesinin yanı sıra, yeni cihazlarının tasarımını da ön plana çıkarıyor. Özellikle kenar çerçevelerini son derece ince tutmaya özen gösteren Güney Koreli üretici, akıllı kumandasında da bazı değişiklikler gerçekleştirdi. SUHD TV’lerin akıllı kumandası bundan böyle cihaza bağlanan set üstü kutu, oyun konsolu gibi aksesuarları otomatik olarak algılayacak. Böylelikle kullanıcıların kurulum zahmeti de ortadan kalkmış olacak.

Samsung’un 2016 model SUHD TV’leri, kullanıcıların evlerindeki diğer bağlı ev eşyaları için bir merkez işlevi görecek. Bu aksesuarların SmartThings standardı çerçevesinde çalışması durumunda TV arayüzü üzerinden kontrolleri mümkün olacak. Böylelikle koltuktan kalkmadan, TV izlerken ışıkları kısmak veya sıcaklığı artırmak gibi işlemler gerçekleştirilebilecek.

Samsung, SmartThings entegrasyonunun büyük kısmını sağlamak için bir USB adaptörüne ihtiyaç duyulacağını belirtmeyi de ihmal etmedi. 300’den fazla PlayStation oyununu oynama imkanı sağlayan PlayStation Now desteği de yeni Samsung SUHD TV’lerin getirdikleri arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER